
غول کُشی در سه مرحله - جزئیات برگزار شدن 2 مرحله آزمون سراسری و امتحانات نهایی که از هفته آتی شروع می شود
به گزارش سرویس اجتماعی خبر ناب به نقل از همشهری - روزنامه همشهری،بلافاصله ۱۴روز بعد از برگزاری کنکور سراسری، یعنی بیست و هشتم اردیبهشت امتحانات نهایی آغاز می شود؛ دانش آموزان باید بلافاصله وارد ماراتن این امتحانات شوند که تا ۲۲خرداد ادامه دارد و بعد بلافاصله در کمتر از ۱۳روز در روزهای پنجم و ششم تیرماه مرحله دوم کنکور سراسری برگزار می شود. اطلاعات زیر یک گزارش سر راست از این ۳ماراتن بزرگ و نفسگیر است.
چند سؤال چالشی که محسن زارعی، رئیس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزش و پرورش به آن پاسخ داده است
ترمیم نمره در سال ۱۴۰۴ چطور انجام می شود؟
امسال، افرادی که برای نخستین بار متقاضی ترمیم نمره هستند، می توانند یک یا چند درس را انتخاب کنند. اما برای کسانی که ترمیم مجدد انجام می دهند باید همه دروس همان پایه را انتخاب و در آزمون تمام آنها شرکت کنند. نمره کسب شده در ترمیم به عنوان نمره نهایی لحاظ می شود.
توصیه می کنیم داوطلبانی که امسال قرار است به صورت تک درس ترمیم نمرات را انجام دهند، دروسی که ضریب بالایی دارند را برای ترمیم انتخاب کنند و همه دروس را انتخاب نکنند. چون نه فرصت آن وجود دارد و نه ضرورتی. البته این انتخاب به تشخیص خود افراد بستگی دارد.
تفاوت معدل و سابقه تحصیلی چیست؟
سابقه تحصیلی شامل دروسی است که امتحان نهایی دارند و در پذیرش دانشگاه ها دارای سهم هستند. اما معدل همان معدل کل پایه دوازدهم است که شامل دروس نهایی و غیرنهایی می شود. هنرجویان هنرستان ها آزمون نهایی ندارند و می توانند صرفا براساس معدل، برای ورود به دانشگاه اقدام کنند.
امکان پذیرش بدون کنکور چقدر است؟
این تصور اشتباه است که همه باید در کنکور شرکت کنند. آزمون سراسری عمدتاً برای رشته های پرطرفدار است که تنها ۱۵درصد داوطلبان را شامل می شود. ۸۵درصد دیگر نیازی به ورود به این سازوکار ندارند؛ آنها می توانند براساس توانمندی خود انتخاب رشته کنند و حتی بدون شرکت در آزمون سراسری، با استفاده از معدل پایه دوازدهم وارد رشته هایی شوند که صرفاً براساس سوابق تحصیلی پذیرش دارند.
کیفیت تصحیح برگه های آزمون های نهایی چطور بود؟
برای تمام مصححان امتحانات نهایی سال گذشته، کارنامه تعداد و نیز کیفیت تصحیح تهیه و ارسال شده. نتایج این تحلیل ها نشان می دهد که همبستگی تصحیح ۲ مصحح اول و دوم بیش از ۹۰درصد است و نمرات داده شده توسط ۲ مصحح اختلاف قابل توجهی نداشته و همبستگی بالایی داشته اند. تنها در کمتر از ۱۰درصد از موارد، اختلاف معنادار میان نمرات مشاهده شده که این برگه ها نیز به مصحح سوم ارجاع شده است.نتایج این تحلیل ها نشان می دهد صحت و سلامت فرایند تصحیح برگه های آزمون نهایی در سطح مطلوبی قرار دارد و همکاران ما در سراسر کشور با دقت و حساسیت بالا به این امر پرداخته اند.
این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : همشهری آنلاین