مرغ محبوب، دشمن خاموش؟

مرغ محبوب، دشمن خاموش؟

۰۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۲:۴۰ زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس مجله - پیش از آن‌که تکه بعدی مرغ را در ماهیتابه بیندازید، شاید بد نباشد لحظه‌ای مکث کنید و نگاهی دوباره به روش‌های تغذیه‌تان بیندازید. گاهی کوچک‌ترین تغییرات، بزرگ‌ترین تأثیرات را در سلامت ما دارند.

به گزارش سرویس مجله خبر ناب به نقل از همشهری - مریم شیرافکن: مرغ، این پروتئین پرطرفدار که سال هاست در سفره خانواده ها جا خوش کرده، حالا زیر ذره بین پژوهشگران قرار گرفته است. مطالعه ای تازه که در مجله علمی Nutrients منتشر شده، حاکی از آن است که مصرف بیش از ۳۰۰ گرم مرغ در هفته می تواند با افزایش خطر مرگ، به ویژه مرگ ناشی از سرطان های گوارشی، همراه باشد.

چه چیزی در این تحقیق بررسی شد؟

پژوهشگران با بررسی بیش از ۴۰۰۰ نفر طی حدود دو دهه، ارتباط بین نوع و میزان مصرف گوشت و میزان مرگ ومیر را مورد ارزیابی قرار دادند. یافته ها نشان داد افرادی که مرغ بیشتری مصرف می کردند—یعنی بیش از سه وعده در هفته—تا ۲۷ درصد بیشتر در معرض مرگ قرار داشتند. جالب آن که این خطر در مردانی که بیش از ۳۰۰ گرم مرغ در هفته می خوردند، بیش از دو برابر شد.

در میان فوت شدگان، ۴۱ درصد مصرف گوشت سفید داشتند و ۵۹ درصد گوشت قرمز، اما تأثیر منفی مرغ حتی بیشتر از گوشت قرمز به نظر می رسید.

مرغ محبوب، دشمن خاموش؟

علت چیست؟

گرچه مرغ منبعی سرشار از ویتامین B، پروتئین و مواد معدنی است، اما روش پخت آن می تواند تعیین کننده باشد. پخت در دمای بالا یا سرخ کردن بیش از حد باعث تولید ترکیباتی سرطان زا مانند "هتروسیکلیک آمین ها" می شود.

به گفته پژوهشگران، شیوه های پخت سالم تر مانند بخارپز یا پخت در فر می تواند تا حدی از این خطر بکاهد.

نظر متخصصان چیست؟

کارشناسان تغذیه می گویند این نتایج به معنای حذف کامل مرغ از رژیم غذایی نیست. بلکه باید تعادل را رعایت کرد و مصرف منابع پروتئینی متنوعی مانند حبوبات، ماهی و پروتئین های گیاهی را در برنامه غذایی گنجاند.

همچنین توصیه می شود از مصرف مرغ های فرآوری شده مانند ناگت ها و مرغ های سوخاری آماده که با نمک و افزودنی های فراوان همراه اند، پرهیز شود.

پیام اصلی برای خوانندگان:

مرغ همچنان می تواند بخشی از یک رژیم غذایی سالم باشد، اما زیاده روی و روش های پخت ناسالم ممکن است آن را از دوست به دشمن سلامتی بدل کند. در دنیای تغذیه، کلید سلامتی در تنوع، تعادل و آگاهی نهفته است.

منبع: eatingwell

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب