بیمه لپ تاپ دانشجویان با شرط و شروط فراوان  -  چرا دانشجویان به بیمه تجهیزات الکترونیک انتقاد دارند؟
سرویس اجتماعی - جزئیات بیمه سرقت موبایل و لپ‌تاپ دانشجویان با انتقادهای فراوانی از سوی آنها همراه شد، برخی شرط شکست حرز در سرقت را مانعی برای استفاده از این بیمه سرقت دانستند.

به گزارش سرویس اجتماعی خبر ناب به نقل از همشهری - لیلا شریف: بیمه تجهیزات الکترونیک دانشجویان در برابر دزدها اقدام جدیدی بود که پس از قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران کلید خورد. قتل این دانشجو به دست سارقان در نزدیکی خوابگاه دانشگاه تهران موجب شد تا وزارت علوم برای حفظ امنیت فضای اطراف خوابگاه ها و دانشگاه ها وارد عمل شود و استفاده از بیمه سرقت برای دانشجویان را برای نخستین بار شروع کند. هر چند این اقدام برای حمایت از دانشجویان را باید به فال نیک گرفت اما انتشار جزئیات این بیمه به سرعت با انتقاد دانشجویان و کاربران فضای مجازی روبه رو شد؛ برخی نسبت به بند «سرقت با شکست حرز»-یعنی سرقت به شرط عبور دزد از موانعی مانند دیوار و در بسته- انتقاد کردند.

انتقادها بالا گرفت

با انتشار جزئیات بیمه موبایل و لپ تاپ دانشجویان در برابر دزدها، کاربران فضای مجازی به سرعت واکنش نشان دادند. کاربری با نام سروش احمدی با انتشار بخشی از این بیمه نامه در شبکه ایکس نوشت: «صندوق رفاه دانشجویان بیمه سرقت لپ تاپ و موبایل معرفی کردن، بعد نوشتن فقط وقتی بیمه پول دستگاه رو می ده که جلوی سارق مقاومت کنی.» کاربر دیگری هم در پاسخ به این توییت نوشته است: «به نظرم اینجا منظور از «دستگاه خود را با اراده و اختیار خویش در اختیار سارق قرار می دهد...» خارج کردن شمول جرم خیانت در امانته یعنی مثلا اگه لپ تاپ رو برای تعمیرات به کسی بدین و اون مال رو بدزده، مشمول بیمه نیست.»

کاربری هم با نام نیگان نوشت:«شرط پرداخت پول از طرف بیمه، قمه خوردن توسط سارقه.»

بیمه سرقت با شرط و شروط

بیمه موبایل و لپ تاپ دانشجویان در برابر سرقت، بندهای مختلفی دارد اما 2قسمت است که توجه بسیاری از دانشجویان را به خود جلب کرده؛ اولین انتقادها مربوط به «خطر تحت پوشش» است که سرقت را با بحث «شکست حرز» گره زده است. اگر بخواهیم به زبان ساده در مورد «شکست حرز» در سرقت حرف بزنیم، باید بگوییم که سرقت با شکست حرز یعنی اینکه دزد برای سرقت از مانعی مثل دیوار عبور کند یا قفلی را بشکند، در غیراین صورت خبری از پرداخت بیمه نیست. در اطلاعیه وزارت علوم، سرقت با شکست حرز اینطور مشخص شده است:

1-سرقت با عنوان جیب بری و کیف قاپی

2-ورود به حریم بیمه گذار از طریق کلید تقلبی

3-ورود به حریم بیمه گذار از طریق شکستن در و پنجره و شیشه و قفل و...

4-استفاده از زور، تهدید و ارعاب

توضیح تکمیلی که دیده نشد

ابهام در مورد این بیمه نامه فقط محدود به موضوع «سرقت با شکست حرز» نماند، برخی از دانشجویان به جزئیات مواردی که مشمول پوشش بیمه نامه نمی شود، اعتراض کردند. در شرح مواردی که شامل بیمه نمی شود، آمده است:

1-سرقت دستگاه در مواردی که در معابر عمومی یا داخل خودرو رها شده باشد.

2-سرقت اطلاعات دستگاه

3-سرقت دستگاه داخل خوابگاه

4-سرقت دستگاه توسط آشنایان و نزدیکان بیمه گذار که با اجازه او وارد محدوده منزل، محل کار یا... شده باشند، سرقت با شکست حرز محسوب نمی شود و تحت پوشش قرار نمی گیرد.

5- سرقت دستگاه در مواقعی که دانشجو دستگاه خود را با اراده و اختیار خویش در اختیار سارق قرار می دهد سرقت با شکست حرز محسوب نمی شود و تحت پوشش قرار نمی گیرد.

بند5جزو مواردی است که با انتقاد همراه شده اما کمتر کسی در فضای مجازی به توضیحات تکمیلی این بند توجه کرده؛ در ادامه این بخش آمده است: «بدیهی است مواردی که سرقت از طریق زورگیری، تهدید و ارعاب انجام می شود، شامل این بند نیست.» برای توضیح بیشتر از یک مثال استفاده شده تا وضعیت شفاف تر شود: «به طور مثال، تحویل گوشی با اراده و اختیار کامل به افراد ناشناس جهت مواردی از قبیل عکسبرداری، تماس و رفع اشکال مصادیقی از این استثنا هستند که خسارت های ناشی از آن تحت پوشش بیمه قرار ندارد.»

پاسخ وزارت علوم به ابهامات

مسعود گنجی، رئیس صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم در رابطه با این موضوع توضیح داد: این بیمه صرفـا برای سرقت با زورگیری است وگرنه بیمه های گوناگون گوشی موبایل افراد را بیمه می کنند، اما این بیمه به خاطر حادثه ای بود که در خوابگاه دانشگاه تهران رخ داد و نمی خواهیم دوباره این اتفاق ها رخ بدهد. ما نمی خواهیم حتی یک دانشجو هم آسیب ببیند، اما اگر دانشجو در معرض تهدید باشد، بیمه می شود. وقتی دانشجو توسط سارق تهدید شود، گوشی موبایل و لپ تاپ را به خاطر رعب و وحشتی که پیش می آید به سارق تحویل می دهد.

او افزود:بنابراین باید بگوییم که قرار نیست دانشجو درگیر شود و خدایی نکرده اتفاقی برای او بیفتد تا بتواند هزینه بیمه را بگیرد. بندی دیگر از این قرارداد به شامل نبودن بیمه در ازای دزدیده شدن گوشی در خوابگاه اشاره دارد، در این باره باید توضیح داد که اگر دزدی در خوابگاه باشد بیمه به آنها تعلق نخواهد گرفت. سرقت در داخل خوابگاه زورگیری حساب نمی شود و این بیمه صرفا برای زورگیری و تهدید است. البته همه دانشجویان ما خوابگاهی نیستند، اما دنبال این هستیم که هیچ آسیبی به دانشجویانمان نرسد.

منبع: روزنامه همشهری

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب