
چرا عادی سازی روابط با اسرائیل به نفع سوریه نیست؟
به گزارش سرویس بین الملل خبر ناب به نقل از همشهری - گروه دیپلماتیک – همشهری آنلاین: از زمان به قدرت رسیدن احمد الشرع (محمد جولانی) رهبر جدید سوریه در دمشق، نشانه های آشکاری از تغییر بنیادین در سیاست خارجی این کشور به چشم می خورد.
رابرت اینلکش روزنامه نگار و مستندساز در فلسطین کرونیکل می نویسد: هدف اصلی این چرخش، جلب رضایت آمریکا از طریق عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی است، رویکردی که با سیاست های دهه های گذشته سوریه تعارضی آشکار دارد.
اخیرا نمایندگان کنگره آمریکا پس از سفر به دمشق از تمایل جولانی برای پیوستن به توافق های ابراهیم و عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی خبر داده اند. آنچه این ادعا را جدی تر کرده سکوت جولانی در قبال این گزارش ها و اظهارات وزیر خارجه اش است مبنی بر اینکه سوریه هیچ تهدیدی برای اسرائیل نخواهد بود. در این میان شهردار جدید دمشق نیز آشکارا خواستار عادی سازی روابط با اشغالگران صهیونیست شده و مدعی شده که سوریه مشکلی با اسرائیل ندارد و قصد دخالت در امور امنیتی آن را ندارد.
همکاری امنیتی ضمن چشم پوشی از تجاوزهای اشغالگران
- اقدامات نیروهای وابسته به رهبری جدید سوریه نه تنها معطوف به درگیری با گروه های مقاومت فلسطینی و طوایف لبنانی بوده، بلکه در جنوب سوریه، به جای مقابله با نیروهای متجاوز اشغالگر، به خلع سلاح گروه های سوری پرداخته اند.
- این در حالی است که رژیم صهیونیستی پس از سقوط اسد، حملات هوایی گسترده ای را علیه سوریه انجام داده، بلندی های جولان را گسترش داده و منابع آبی مهمی را در جنوب این کشور به کنترل خود درآورده است.
- با وجود این تجاوزها و شهادت صدها سوری، بیانیه های دولت جدید سوریه فاقد هرگونه تهدید یا واکنش جدی بوده است.
- در مقابل، هرگاه دولت سوریه در مورد انفعال در برابر رنج مردم جنوب مورد انتقاد قرار گرفته رسانه ها و منتقدان را به توطئه چینی متهم کرده است.
- سرکوب فعالان طرفدار فلسطین و دستگیری رهبران جهاد اسلامی فلسطین توسط سازمان اطلاعات سوریه نیز در همین راستا قابل ارزیابی است.
- در این میان دعوت از یک خبرنگار صهیونیستی برای بازدید از تاسیسات نظامی سوریه، همگی نشانه های آشکاری از چرخش دمشق به سوی سیاستی همسو با رژیم صهیونیستی است.
رد بهانه های توجیه عادی سازی روابط
طرفداران رهبری جدید سوریه برای توجیه تمایل به عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی، به استدلال های مختلفی متوسل می شوند که اغلب فاقد منطق و شواهد کافی هستند از جمله:
- استدلال شطرنج پنج بعدی: مبنی بر تلاش جولانی برای لغو تحریم های آمریکا از طریق این فداکاری اما واقعیت این است که آمریکا در ازای امتیازات زیادی هیچ تضمینی برای لغو تحریم ها نداده است.
- توسل به تاریخ جعلی: حامیان جولانی با این ادعا که اسد پدر و پسر هیچکاه به سرزمین های اشغالی حمله نکرده اند به دنبال توجیهی برای عدم اقدام جولانی علیه اشغالگران هستند. این در حالی است که تاریخ نشان می دهد سوریه در گذشته نیز درگیر منازعاتی با رژیم صهیونیستی بوده است.
- خرید زمان: برخی از حامیان جولانی مدعی هستند که دوست جدید دمشق با طرح تمایلش به عادی سازی به دنبال خرید زمان برای ساخت ارتش قوی تر و مقابله با اشغالگران در آینده است. اما با توجه به ضعف کنونی سوریه و بی میلی رهبران جدید برای تقابل با اسرائیل، چنین استدلالی غیرواقعی به نظر می رسد.
- استدلال فرقه گرایی: شماری از حامیان جولانی ایران و متحدانش را دشمن واقعی سوریه معرفی می کنند. این همان روایتی است که رژیم صهیونیستی و آمریکا ترویج می کنند و فاقد شواهد معتبر است.
- استدلال قربانی نمایی: حامیان رهبر جدید سوریه با تاکید بر خستگی مردم این کشور از جنگ و لزوم عادی سازی برای صلح، این واقعیت را نادیده می گیرند که عادی سازی با رژیمی که در حال نسل کشی فلسطینیان است، نه تنها صلح به ارمغان نمی آورد بلکه خیانت به آرمان فلسطین و مردم سوریه در جولان محسوب می شود.
شکست اخلاقی و اشتباهی استراتژیک
رابرت اینلکش در پایان فلسطین کرونیکل می نویسد:
- رویکرد جولانی در پیگیری عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نه تنها از منظر اخلاقی و در قبال مردم فلسطین محکوم است، بلکه از دیدگاه منافع ملی سوریه نیز یک اشتباه استراتژیک به شمار می رود.
- این اقدام هیچ تضمینی برای لغو تحریم های آمریکا یا بهبود وضعیت اقتصادی سوریه ارائه نمی دهد.
- چنین رویکردی علاوه بر اینکه سوریه را در جنایات اشغالگران علیه فلسطینیان شریک می کند، احتمال از دست دادن سرزمین هایش را افزایش می دهد.
- شاید مردم سوریه از جنگ خسته باشند اما عادی سازی با اشغالگران، صلح و ثبات را به ارمغان نخواهد آورد.
- این یک بازی باخت - باخت برای سوریه است که تنها در راستای اهداف منطقه ای رژیم صهیونیستی و احتمالاً تثبت موقعیت شخصی جولانی است.
این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : همشهری آنلاین