ایران آماده انتقال دانش فنی به آفریقا  -  تجارت ایران و آفریقا؛ فقط 800 میلیون دلار
سرویس اقتصادی - سومین اجلاس همکاری‌های اقتصادی ایران و آفریقا با حضور مسعود پزشکیان، جمهوری آغاز به کار کرد. در این اجلاس، روابط ضعیف اقتصادی ایران و آفریقا مورد بحث قرار گرفت و بر لزوم افزایش همه‌جانبه همکاری‌ها تأکید شد.

به گزارش سرویس اقتصادی خبر ناب به نقل از همشهری - رئیس جمهور کشورمان در سومین اجلاس همکاری های اقتصادی ایران و آفریقا که در سالن سران تهران برگزار شد، ابتدا به خانواده های جان باختگان حادثه دردناک بندر شهید رجایی تسلیت گفت و برای مجروحان و آسیب دیدگان این رویداد آرزوی سلامتی کرد.

مسعود پزشکیان در ادامه با تأکید بر همکاری های همه جانبه برای صلح و توسعه، گفت: ایران آماده است تا دستاوردهای خود در حوزه های سلامت، تجارت، صنعت، کشاورزی، امنیت و صلح را با کشورهای آفریقایی به اشتراک بگذارد. وی تصریح کرد: باید جهانی بسازیم که در آن صلح و امنیت برای همه حاکم باشد و تمام انسان ها در رفاه و آرامش زندگی کنند.

رئیس جمهور در پایان با تأکید بر رسالت انسانی همکاری های دوجانبه، گفت: خداوند ما را آفریده تا بیازماید که چه کسی بهترین عمل را انجام می دهد. پس بیایید دست در دست یکدیگر دهیم و این خانه مشترک را به مکانی امن و سرشار از صلح و سلامت تبدیل کنیم.

هدفگذاری برای افزایش مبادلات به ۱۰ میلیارد دلار

وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در افتتاحیه با این اجلاس، از برنامه ریزی برای افزایش مبادلات تجاری ایران و آفریقا به بیش از ۱۰ میلیارد دلار خبر داد و گفت: دوستی ایران و آفریقا، یک پیوند دیرپای فرهنگی و تاریخی است که امروز به سرمایه ای گران قدر تبدیل شده است.

محمد اتابک با اشاره به سطح نامطلوب فعلی مبادلات که معادل ۳ درصد از صادرات و ۱ درصد از واردات ایران (تنها ۸۰۰ میلیون دلار است)، گفت: تصور کنید افق همکاری ایران و آفریقا سالانه بیش از ۱۰ میلیارد دلار مبادله کالا، خدمات، دانش فنی و زنجیره ارزش باشد؛ برای دستیابی به این عدد برنامه های کلانی داریم.

محورهای کلان همکاری ایران و آفریقا از نگاه اجلاس تهران

- توسعه زیرساخت ها و احداث شهرک های صنعتی و پالایشگاه ها

- گسترش انرژی های نوین و کشت فراسرزمینی

- راه اندازی خطوط کشتیرانی و هوایی به جنوب و جنوب غرب آفریقا

- تسهیل تبادلات بانکی و تهاتر با مکانیسم های نوین مالی

- تأسیس صندوق توسعه مشترک ایران و آفریقا با هدف جذب ۲ میلیارد دلار سرمایه

- افزایش تعداد اتاق های بازرگانی مشترک از ۱۳ به ۲۰ مورد

- ارتقای شبکه رایزنان تجاری به ۱۲ نفر

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب
آخرین اخبار سرویس اقتصادی