فراموشی جالب زبان مادری بعد از جراحی زانو  -  این مرد به جای ترکی دانمارکی حرف می زند! + عکس
سرویس اجتماعی - پزشکان ترکیه‌ای اعلام کردند یک مرد اهل این کشور از روز گذشته و پس از جراحی زانو شروع به صحبت به زبان دانمارکی کرده است.

به گزارش سرویس اجتماعی خبر ناب به نقل از همشهری - رحمی کارادمیر، مرد ۶۷ ساله اهل ترکیه، هفته گذشته در بیمارستان دانشکده پزشکی دانشگاه سلجوک تحت عمل جراحی زانو قرار گرفت. ۲ روز پس از عمل، کارادمیر به طور ناگهانی قدرت خود را در دست و پای راست خود از دست داد و دچار اختلال در گفتار شد. او به سرعت برای ارزیابی مورد بررسی قرار گرفت و پزشکان متوجه شدند که یک لخته خون یک رگ اصلی در سمت چپ مغز او را مسدود کرده است.

متخصصان مغز و اعصاب بلافاصله آنژیوگرافی انجام دادند و لخته را خارج کردند. پس از این روش موفقیت آمیز علائم کارادمیر به طور قابل توجهی بهبود یافت ،اما او دیگر نمی توانست ترکی صحبت کند. در عوض، او شروع به برقراری ارتباط به زبان دانمارکی کرد؛ زبانی که سال ها بود صحبت نمی کرد. او ۲ دهه زندگی در دانمارک را تجربه کرده و ۱۰ سال پیش به استان قونیه در ترکیه بازگشته بود.

فراموشی جالب زبان مادری بعد از جراحی زانو  -  این مرد به جای ترکی دانمارکی حرف می زند! + عکس

تغییر زبان ناگهانی او همسر و فرزندانش را که برخی از آنها دانمارکی صحبت می کنند، مبهوت کرد. کارادمیر گفت که او ترکی را می فهمد، اما نمی تواند آن را صحبت کند؛ وضعیتی که باعث ناراحتی قابل توجه او شد.

کارادمیر از طریق دخترش که به زبان دانمارکی مسلط است، گفت: فقط چند کلمه ترکی را به خاطر دارم. من ترکی را می فهمم، اما نمی توانم آن را صحبت کنم. خیلی سعی می کنم به خاطر بیاورم. امیدوارم بهتر شوم.

مرال کارادمیر، دختر کارادمیر، گفت که خانواده از شنیدن اینکه پدرش در حال صحبت کردن به زبان دانمارکی است، شوکه شدند.

مرال گفت: پدرم سال هاست که به این زبان صحبت نکرده است. از آنجا که خواهرانم به این زبان صحبت می کنند، او می توانست راحت تر با آنها ارتباط برقرار کند. پدرم بسیار ناراحت است، زیرا احساس می کند زبان مادری خود را فراموش کرده است.

دکتر گوخان اوزدمیر که تیم پزشکی معالج کارادمیر را رهبری می کرد، این مورد را نادر اما قابل توضیح توصیف کرد.

وی در توضیح این شرایط گفت: به دنبال این روش، فلج در دست و پای راست بیمار به طور قابل توجهی بهبود یافت و آنها عملکرد خود را دوباره به دست آوردند. حضور در بیمارستان امکان پاسخ سریع را فراهم کرد و ما را قادر ساخت که به سرعت هر دو فلج و آفازی یا زبان پریشی (اختلال زبانی ناشی از سکته مغزی) را برطرف کنیم.

به گزارش آناتولی، این پدیده که به عنوان سندرم زبان خارجی یا بازیابی انتخابی زبان شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که آسیب مغزی بر مراکز زبان تأثیر متفاوتی بگذارد.

پزشکان انتظار دارند که این بیمار به مرور زمان توانایی گفتار ترکی خود را به تدریج بازیابد، با توجه به اینکه بهبود زبان امکان پذیر است.

منبع: ایسنا

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب