شمشیر دولبه استفاده از شبکه های اجتماعی برای روان درمانی

شمشیر دولبه استفاده از شبکه های اجتماعی برای روان درمانی

۰۹ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۱۶ زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس مجله - امروزه به اشتراک گذاشتن اطلاعات در زمینه‌های مختلف از جمله روانشناسی در شبکه‌های اجتماعی علاوه بر مزایایی که دارد می‌تواند معایبی نیز داشته باشد. با توجه به مزایا و معایب به اشتراک گذاشتن اطلاعات روانشناختی این پرسش مطرح می‌شود که آیا می‌توان از نظر درمانی شبکه‌های اجتماعی را جایگزین روانشناس کرد؟

به گزارش سرویس مجله خبر ناب به نقل از همشهری - همشهری آنلاین – آرش نهاوندی: پلتفرم های رسانه های اجتماعی مانند تیک تاک و اینستاگرام برای بسیاری به منابع مهمی از اطلاعات از جمله در حوزه روانشناسی تبدیل شده اند. این پلتفرم ها مجموعه ای از محتوا، از نکات سلامت روان تا بینش های روان شناختی را با جستجوی سریع ارائه می دهند.

پس از مدتی، دیگر در این پلتفرم ها حتی نیازی به جستجو درباره اطلاعات روانشناسی ندارید، زیرا الگوریتم محتوا را برای شما به ارمغان می آورد. این سهولت دسترسی مانند یک شمشیر دو لبه، با مجموعه ای از جوانب مثبت و منفی همراه است. جنبه های مثبت و منفی مصرف اطلاعات روانشناسی در رسانه های اجتماعی را در این مطلب بررسی کرده ایم.

نکات مثبت

دسترسی: پلتفرم های رسانه های اجتماعی دسترسی آسان به حجم وسیعی از اطلاعات را فراهم می کنند. هر کسی که گوشی هوشمند دارد می تواند در مورد سلامت روان و مفاهیم روانشناختی بدون نیاز به بیرون رفتن از خانه خود اطلاعات کسب کند.

آگاهی: این پلتفرم ها می توانند نقش مهمی در گسترش آگاهی در مورد مسائل مربوط به سلامت روان و ترویج گفتگوهای آزاد پیرامون موضوعات مرتبط با سلامت روان ایفا کنند.

ایجاد جامعه: رسانه های اجتماعی می توانند به افراد کمک کنند تا جوامعی از افراد با مسائل مشابه را پیدا کنند و حس تعلق و حمایت را ایجاد کنند.

انگیزه: اینکه دیگران تجربیات بهداشت روانی خود را در رسانه های اجتماعی به اشتراک می گذارند یا متخصصانی که نکات خودیاری را ارائه می دهند می تواند به عنوان انگیزه ای برای افراد در جهت کمک گرفتن یا کار روی بهبود وضعیت روانی خود عمل کند.

موارد منفی

شمشیر دولبه استفاده از شبکه های اجتماعی برای روان درمانی

اطلاعات نادرست: همه اطلاعات به اشتراک گذاشته شده در رسانه های اجتماعی دقیق یا قابل اعتماد نیستند. اطلاعات نادرست می تواند منجر به سوء تفاهم در مورد سلامت روان شود و به طور بالقوه می تواند مضر باشد.

ساده سازی بیش از حد: مفاهیم پیچیده روان شناختی را می توان بیش از حد ساده کرد تا در ویدیوها یا پست های کوتاه جا بیفتد و منجر به عدم عمق و درک شود.

عدم شخصی سازی: توصیه های کلی ارائه شده در رسانه های اجتماعی متناسب با نیازهای فردی نیست، که در مسائل سلامت روان بسیار مهم است.

محتوای محرک بالقوه: محتوای رسانه های اجتماعی گاهی اوقات می تواند برای افرادی که با مسائل مربوط به سلامت روان سروکار دارند تحریک کننده باشد و بیش از آنکه مفید باشد باعث آسیب می شود.

جایگزینی برای کمک های حرفه ای: این خطر وجود دارد که افراد رسانه های اجتماعی را جایگزین کمک روانشناختی حرفه ای کنند که می تواند برای سلامت روان آن ها مضر باشد.

در حالی که رسانه های اجتماعی می توانند به عنوان بستری برای آگاهی و حمایت عمل کنند، هرگز نباید جایگزین مراقبت های حرفه ای بهداشت روان شوند. تفاوت های ظریف و ماهیت فردی سلامت روان نیازمند یک رویکرد شخصی و حرفه ای است که رسانه های اجتماعی نمی توانند ارائه کنند.

این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : همشهری آنلاین

اخبار گوناگون در خبر ناب