
جای خالی هوش مصنوعی در تیم مذاکره ایران
به گزارش سرویس بین الملل خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - با توجه به آغاز دور جدید مذاکرات بین ایران و آمریکا، و با درنظر گرفتن اینکه یکی از شروط جمهوری اسلامی ایران در این مذاکرات، غیرمستقیم بودن مذاکرات و میانجی گری عمان است، مسیر مذاکرات در حال طی شدن است.در این مذاکرات یک سری بایدها و نبایدهایی داریم که باید مد نظر قرار گیرد. همانطور که برخی از مقامات کشور اشاره کردند و همچنین براساس فرمایشات مقام معظم رهبری، می توان این نکته را استنتاج کرد که:نه می توان به این مذاکرات به طور صد درصد امیدوار بود و نه باید آن را صد درصد رد کرد.
مذاکرات، از یک سو برای نمایش چهره صلح طلبانه جمهوری اسلامی به جهانیان اهمیت دارد، و از سوی دیگر باید با اقتدار کامل پیگیری شود. منافع ملی در رأس امور است.چنانچه طرف مقابل شروط ما را نقض کند یا زیاده خواهی کند، ما حق داریم از مذاکرات خارج شویم و سناریوهای جایگزین خود را روی میز بگذاریم، سناریوهایی که برای طرف مقابل تبعاتی خواهد داشت.
در این مذاکرات باید چند نکته را مد نظر قرار دهیم:
شروع مذاکرات با تایید رهبری و تایید رئیس جمهور آمریکا
این مذاکرات با اجازه ی بالاترین مقام نظام جمهوری اسلامی ایران آغاز شده و تحت نظر ایشان است. طرف آمریکایی نیز مستقیماً از سوی رئیس جمهور آمریکا اختیار یافته است.
تقابل خیر و شر
نباید فراموش کنیم که با کشوری مذاکره می کنیم که سابقه ی خصومت و جنایت علیه ما و دیگر ملت ها را دارد. ما با علم به این موضوع وارد گفتگو شده ایم.
حضور دکتر عراقچی
ایشان نماینده ی مستقیم رهبری در مذاکرات هستند و وابسته به هیچ حزب یا جریان سیاسی خاصی نیستند. نقش وزارت خارجه در اینجا حاشیه ای است؛ بلکه عراقچی نماینده ی کل نظام جمهوری اسلامی ایران است. همه ی نهادها و جریان ها باید از او حمایت کنند.
دلایل ورود ترامپ به مذاکرات
ترامپ تحت فشارهای داخلی و بین المللی وارد مذاکرات شد. برخی می خواستند شروط ایران (مانند غیرمستقیم بودن مذاکرات) را رد کند اما در نهایت پذیرفتند تا مقاومت و نیروهای مقاومت وارد مذاکرات نشوند، توان موشکی ایران موضوع مذاکره نباشدومذاکرات به صورت غیرمستقیم برگزار شود.
نگرانی از نقشه های پنهان
با توجه به تجربه ی برجام، باید بسیار مراقب بود که مبادا پشت این ظاهر خوشبینانه، طرح هایی پنهان شده باشد.
نقش انگلیس و اسرائیل
این دو کشور در همه ی توطئه های علیه ایران شریک آمریکا بوده اند،پس باید در مذاکرات هوشیار بود.
فرافکنی داخلی و بحران آفرینی
احتمال اقدامات خرابکارانه، اغتشاشات یا مانع تراشی داخلی وجود دارد که می تواند ابزار امتیازگیری طرف مقابل شود.
استفاده ی امریکا از هوش مصنوعی
تیم آمریکایی از پیشرفته ترین تکنولوژی های هوش مصنوعی در مذاکرات بهره می برد وتیم ایرانی نیز باید از ظرفیت های خود در این حوزه استفاده کند.
سابقه ی ترامپ
ترامپ سیاستمدار حرفه ای نیست؛ یک تاجر است که وعده ی بازگرداندن رونق اقتصادی به آمریکا را داده بود. این وعده باعث پیروزی اش در انتخابات شد.
اهمیت مشاوران اقتصادی
با توجه به بحران های اقتصادی در ایران و آمریکا، باید در تیم مذاکره کننده از کارشناسان اقتصادی بهره برد تا منافع اقتصادی ایران حفظ شود.
مساله تحریم ها
تحریم ها حربه اصلی آمریکا بوده و حتی در جریان مذاکرات اخیر نیز تحریم های جدیدی علیه ایران اعمال کرده اند. نباید فریب وعده های رفع تحریم را خورد.
ناتوانی آمریکا در اقدام نظامی
امریکا می داند که اقدام نظامی علیه ایران برایش بسیار پرهزینه خواهد بود. پایگاه هایش در منطقه در معرض تهدید جدی اند و توان دفاعی ایران پیش بینی ناپذیر است. این نقطه ی قوتی برای تیم مذاکره کننده ایرانی است.
سرعت مذاکرات
مذاکرات فقط بین ایران و آمریکا و آن هم درباره موضوع هسته ای انجام می شودو کشورهای ثالث حضور ندارند که باعث اتلاف وقت شوند و مداخلات کشورهایی مانند اروپایی ها حذف شده و فقط طرفین اصلی گفت وگو می کنندهمچنین از ابتدا چارچوب و زمان بندی دقیق تعیین شده است و مذاکرات صرفاً در این چارچوب پیش می رود. .در نهایت اینکه تیم ایرانی ارتباط خود را با دیگر قدرت های منطقه ای و جهانی (چین، روسیه و برخی کشورهای اروپایی) حفظ کرده و از این ارتباطات به عنوان برگ برنده استفاده می کند.
کارشناس مسائل بین الملل
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین