این مرد صلاحیت شهرداری تهران را دارد؟

این مرد صلاحیت شهرداری تهران را دارد؟

۲۶ تیر ۱۴۰۳ - ۰۲:۱۷ زمان مطالعه : 5 دقیقه
سرویس سیاسی - شهردار تهران پس از حواشی مربوط به انتخابات ۱۴۰۳، با اما و اگرهایی برای ادامه ماندنش در این جایگاه مواجه شده است.

به گزارش سرویس سیاسی خبر ناب به نقل از فرارو - توقع کناره گیری یا کنار گذاشتن سیاستمداران در جهان امروز مساله پیچیده یا عجیبی نیست. ممکن است یک سیاستمدار به خاطر رسوایی که بار آورده و برای کاهش فشار افکار عمومی به خصوص بر جایگاه حقوقی اش، از سمت خود استعفا دهد. یا نهاد بالادستی فرد مذکور را کنار می گذارد تا فشار افکار عمومی کاهش پیدا کند و اعتبارش لطمه نخورد. این مثال می تواند راجع به سیاستمداری باشد که همسرش از بودجه دولتی، استفاده شخصی کرده است. یا نماینده پارلمانی که دست به دزدی زده و با افشای آن، از سمت خود کناره گیری می کند. بنابراین، زمانی که فردی در یک جایگاه حضور دارد و عملکرد یا رفتارش باعث خدشه وارد شدن به آبرو یا اعتبار آن جایگاه حقوقی می شود، یا خودش کنار می رود یا از سوی نهاد بالادستی کنار گذاشته می شود. علیرضا زاکانی شهردار تهران در چنین وضعیتی قرار دارد.

این روزها موافقان و مخالفان باقی ماندن علیرضا زاکانی در جایگاه شهرداری تهران به طور علنی و صریح نظریات خود را مطرح می کنند. هسته مرکزی تحلیل مخالفان این است که حضور زاکانی پس از عملکردش در انتخابات ۱۴۰۳، بیش از پیش به جایگاه اعتبار شهرداری تهران لطمه می زند.

یک انتصاب سیاسی
از همان سال ۱۴۰۰ که زاکانی به عنوان شهردار تهران انتخاب شد، انتقادات زیادی به این موضوع وارد شد. در همان زمان این موضوع مطرح شد که چرا یک فرد غیرمتخصص در امر مدیریت شهری، در صدر اداره یک شهر حدوداً ۱۰ میلیون نفری قرار گرفته است. برخی این جایگاه را به نقش آفرینی او در انتخابات ۱۴۰۰ نسبت دادند. این گزاره حقیقت داشته باشد یا نه، وضعیت به نحوی بود که بسیج دانشجویی نیز به این مساله اعتراض کرد.

در نامه مشترک بسیج دانشجویی ۸ دانشگاه که مرداد 1400منتشر شد، آمده بود: «فارغ از این مسأله که اعضای محترم شورای شهر تهران با چه ساز و کاری به چنین گزینه هایی برای پست مهمی، چون شهرداری تهران رسیده اند، با توجه به شواهد به نظر می رسد شما طبق قوانین، صلاحیت قانونی لازم جهت تصدی شهرداری تهران را دارا نیستید؛ زیرا طبق بند ب ماده ی یک «بخشنامه ی تعیین مدارک و رشته های تحصیلی موضوع تبصره ۱ ماده ۲ آیین نامه ی اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار مصوب ۱۳۹۷/۹/۲۵ هیئت وزیران»، رشته ی تحصیلی شما یعنی پزشکی هسته ای، جزو رشته های مرتبط اشاره شده در گروه علوم تجربی نمی باشد. از طرفی حضرتعالی فاقد سابقه ی مدیریتی موضوع بند ۶ بند چ ماده ی ۳ آیین نامه ی اجرایی شرایط احراز تصدی سمت شهردار، در مدیریت ارشد شهرداری های با جمعیت بالای یک میلیون نفر هستید. گرچه ممکن است شما بین گزینه های مطرح شده ی این شورا ارجحیت داشته باشید، اما به نظر می رسد انتخاب شما، بی توجهی به مر قانون است.» به هر صورت، این انتصاب یا انتخاب صحیح یا غلط، تا امروز نیز به قوت خود باقی است.

عملیات فریب
علیرضا زاکانی در انتخابات چهاردهم نیز حاضر شد. انتخاباتی زودهنگام که قرار نبود تا سال ۱۴۰۸ برگزار شود. در حالت عادی، انتخابات چهاردهم در ۱۴۰۴ برگزار می شد و با توجه به تجربیات پیشین که هیچ وقت رئیس جمهوری در ایران و در نتیجه برگزاری انتخابات تک دوره ای نشده، مرحوم سیدابراهیم رئیسی برای بار دوم به پاستور می رفت. اما سقوط هلی کوپتر و نقطه پایان دولت سیزدهم، شرایط را تغییر داد. زاکانی در انتخابات چهاردهم نیز که یکی از ۶ نامزد نهایی بود، بار دیگر در همان قالب سال ۱۴۰۰ ظاهر شد؛ نامزد پوششی. زاکانی در این رقابت وظیفه حمله به مسعود پزشکیان را بر عهده داشت و یار کمکی سعید جلیلی بود. اما این دلیلی نیست که بخواهد زاکانی را در معرض استیضاح و برکناری از شهرداری تهران قرار دهد. زاکانی در این انتخابات، به میلیون ها ایرانی دروغ گفت.

زاکانی اولین بار در ۲۰ خرداد، حرفی خلاف واقع را مطرح کرد. حساب تائید شده زاکانی در توئیتر (ایکس) نوشت: «در انتخابات گذشته افتخار حمایت از مظهر شعار های انقلاب را داشتم و تمام حملات ناجوانمردانه را به جان خریدم. اما در ‎انتخابات ۱۴۰۳ برای تداوم راه ‎شهید رئیسی و تکمیل خدمات، تا آخر می مانم و رقابت می کنم. به لطف خدا، یاری شهدا و با اتکا به سوابق، کارنامه و برنامه ای جامع، به کسب آرای مردم عزیزمان امیدوارم.
راه جمهور؛ ایران عزیز؛ ‎دولت خدمت.»

شهردار تهران در مناظره ۱ تیر، خطاب به مسعود پزشکیان که به کنایه از او پرسیده بود تا آخر می مانی؟ گفت: «حتما حتما می مانم و نمی گذارم شما ها رئیس جمهور شوید.»

آخرین دروغ او نیز ۶ تیر در جمع هزاران نفر حاضر در میدان امام حسین (ع) تهران گفته شد. به گزارش ایرنا، نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه من دفعه گذشته به خاطر شهید رئیسی کنار رفتم، اما این بار کنار نمی روم، گفت: «ما محکم در صحنه هستیم تا حق مردم را بگیریم.»

اما علیرضا زاکانی یک روز بعد از این اظهارنظر، از انتخابات کنار رفت: «تا پایان زمان قانونی رقابت ماندم، اما تداوم راه شهیدرئیسی مهمتر است. از جلیلی و قالیباف می خواهم وحدت کنند و مطالبه بحق نیرو های انقلاب را بی پاسخ نگذارند و مانع از تشکیل دولت سوم روحانی شوند. از مردم عزیز و هواداران سپاسگزارم و از ملامت ها نمی هراسم.»

هزینه پوششی ها
برآورد ها نشان می دهد که هزینه تبلیغاتی هر نامزد از بودجه انتخابات، ۵۲۸ میلیارد تومان بوده است. این ادعایی است که عبدالرضا داوری فعال توئیتری و مشاور سابق محمود احمدی نژاد مطرح کرد و تا کنون نیز تکذیب نشده است. اگر امیرحسین قاضی زاده هاشمی را فاکتور بگیریم، چنین رقمی خسارت علیرضا زاکانی به کشور است. سوالی که وجود دارد این است؛ علیرضا زاکانی چند میلیون رای داشت که کنار رفتنش از انتخابات بخواهد به نامزد های دیگر کمک کند؟ آیا صلاحیت فردی که این رفتار را در قبال مردم داشت و حواشی فراوانی از قرارداد محرمانه با چینی ها تا انتصاب های پرسروصدا و حواشی در شورای شهر را به دنبال داشت، نباید در پارلمان شهری بررسی شود؟ یا خود او نباید به احترام مردم استعفا بدهد؟ اگر دوره شورای شهر هفت ساله شود، این فرد با این مشخصات سه سال دیگر شهردار می ماند؟

این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : فرارو

اخبار گوناگون در خبر ناب