
پرداخت خسارت حادثه بندر شهید رجایی در کمترین زمان ممکن - تکلیف خودروهای بدون بیمه بدنه
به گزارش سرویس اقتصادی خبر ناب به نقل از همشهری - ساعتی پس از حادثه آتش سوزی در اسکله بندر شهید رجایی در بندرعباس مرکز استان هرمزگان مدیران صنعت بیمه راهی این شهر شدند تا از نزدیک بر فرآیند رسیدگی و پرداخت خسارت ها نظارت داشته باشند. در روز نخست مدیران ۲ شرکت بیمه البرز و سینا به عنوان ۲ شرکت بیمه گر سر صحنه حادثه حاضر شدند و با شرکت در جلسات متعدد قرار شد تا بر اساس آیین نامه ها و قراردادهای بیمه، خسارت ها در کمترین زمان ممکن پرداخت شود.
مجید تقی لو معاون اتکایی بیمه مرکزی، با اشاره به ابعاد مختلف حادثه و خسارات وارد شده، اظهار داشت: بر اساس ارزیابی های اولیه، بیشترین خسارت مربوط به کانتینرهای موجود در بندر است و پس از مشخص شدن جزئیات پوشش های بیمه ای و برآورد نهایی خسارات، مراحل بعدی برای جبران زیان زیاندیدگان آغاز خواهد شد.
تقی لو همچنین تأکید کرد: در این حادثه، بیشتر شرکت های بیمه در حوزه های مختلف متحمل خسارت شده اند، اما به دلیل بهره مندی از پوشش بیمه اتکایی، قادر به ایفای تعهدات خود خواهند بود.
احراز هویت ۲۵ نفر از فوتی ها
موسی رضایی، مدیرعامل شرکت بیمه البرز در پی حادثه تلخ رخ داده در اسکله بندر شهید رجایی در یک نشست خبری فوق العاده اعلام کرد: «بیمه البرز در همان ساعات ابتدایی حادثه با حضور میدانی، شناسایی بیمه نامه ها و آغاز روند ارزیابی و پرداخت خسارت ها وارد عمل شد.» به گفته او، تا کنون ۷۰ نفر فوتی در این حادثه شناسایی شده اند که از این میان، ۲۵ نفر احراز هویت شده اند و دیه این افراد تا سقف یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برای هر نفر، توسط شرکت های بیمه و با محوریت ارزیابی های بیمه البرز به حساب دادگستری واریز می شود.
پرداخت دیه تا ۴۸ ساعت آینده
رییس کل دادگستری هرمزگان هم از موافقت شرکت های بیمه برای پرداخت دیه جان باختگان حادثه بندر شهید رجایی بندرعباس ظرف ۴۸ ساعت آینده خبر داد. جتبی قهرمانی روز سه شنبه با اعلام این خبر اظهار کرد: چهارمین نشست تخصصی پیگیری جبران خسارت آسیب دیدگان این حادثه برگزار شد که مقرر شد خسارت های ناشی از حادثه در بندر شهید رجایی بندرعباس در ۶ دسته جبران شود.
قهرمانی تصریح کرد: دسته اول جبران خسارت ها در خصوص متوفیان این حادثه است که براین اساس اسامی ۲۵ نفر از جان باختگان که هویت آن ها شناسایی شده، امشب به شرکت های بیمه اعلام شده و ظرف ۴۸ ساعت دیه آن ها پرداخت خواهد شد. رییس کل دادگستری هرمزگان خاطرنشان کرد: در خصوص متوفیانی که شناسایی نشده اند نیز پس از احراز هویت همین فرآیند طی خواهد شد.
وی یادآور شد: در خصوص ۲۵۰ دستگاه خودرویی که در این حادثه آسیب دیده اند و دارای بیمه بدنه بوده اند و مالکان آن ها تاکنون مراجعه کرده اند نیز یا خسارات آن ها پرداخت شده و یا در حال پرداخت است و در این خصوص مقرر شد که از تخفیف بیمه این خودروها نیز کاسته نشود.
قهرمانی ادامه داد: در خصوص خودروهایی که بدون بیمه بدنه می باشند نیز کارگروهی با مسئولیت یکی از معاونان دادگستری استان تشکیل شده است که از فردا چهارشنبه به همراه ارزیابان بیمه در بندر شهید رجایی و پاسگاه انتظامی خونسرخ مستقر خواهند بود و ضمن تشکیل پرونده پس از ارزیابی ها در خصوص نحوه پرداخت هزینه ها در این خصوص تصمیم گیری خواهد شد.
رییس کل دادگستری هرمزگان اضافه کرد: دسته چهارم مصدومین این حادثه هستند که دادستان عمومی و انقلاب مرکز استان هرمزگان با پزشکی قانونی هماهنگی کرده بدون شکایت و پرونده مستقیم به پزشکی قانونی مراجع کنند و پس از ثبت و ضبط صدماتشان برای آن ها نیز در اسرع وقت تصمیم گیری خواهد شد.
وی گفت: دسته پنجم از تصمیمات این نشست در خصوص خسارات وارده به تجار و بازرگانان است که در خصوص آن ها نیز نشست تخصصی با حضور خودشان و صنعت بیمه برگزار می شود و جبران خسارات آن ها نیز پیگیری خواهد شد.
قهرمانی تاکید کرد: دسته ششم از تصمیمات در خصوص جبران خسارات ناشی از حادثه انفجار در بندر شهید رجایی بندرعباس مربوط به خسارات وارده به خود بندر و خسارات احتمالی به شرکت های دولتی است که در خصوص جبران تمام خسارات وارده به آن ها نیز با نهایت دقت و جدیت و در اسرع وقت اقدام خواهد شد.
تکلیف خودروهای بدون بیمه بدنه
مدیرعامل بیمه البرز اما می گوید: در خصوص خودروهای دارای بیمه نامه بدنه، حدود ۴۰۰ مورد خسارت دیده شناسایی و خسارت آن ها در کمتر از ۲۴ ساعت پرداخت شده است. او با تأکید بر کاهش تشریفات اداری در شرایط اضطراری اظهار داشت: «با هدف تسریع روند پرداخت ها، در هماهنگی با بیمه مرکزی و ریاست جمهوری، تصمیمات اجرایی لحظه ای اتخاذ شد و فرآیند پرداخت خسارات بدون توقف در دستور کار قرار گرفت.»
وی افزود: شرکت های بیمه متعهد به پرداخت خسارت بر اساس مفاد بیمه نامه و آیین نامه های موجود هستند، اما در این حادثه تلاش شد با مدیریت میدانی و حذف فرآیندهای بوروکراتیک، سرعت و کارآمدی تصمیم گیری افزایش یابد. این مدیر صنعت بیمه خاطرنشان کرد: بسیاری از خودروهای خسارت دیده فاقد بیمه نامه بدنه بوده اند که قرار شده ارزیابی خسارت این خودروها با محوریت بیمه البرز انجام شده و نتیجه نهایی به دادگستری هرمزگان تحویل شود تا از محل منابع حمایتی تصمیم گیری شود.
این عضو هیات مدیره بیمه البرز افزود: در خصوص ساختمان ها، ارزیابی ها حاکی از آن است که خسارات چشمگیری وارد نشده، اما پرداخت ها در این بخش نیز به محض تکمیل مدارک، انجام خواهد شد. او تاکید کرد: با هماهنگی های صورت گرفته، فرانشیز ۱۰ درصدی بیمه نامه های بدنه نیز حذف شده و خسارت ها به طور کامل پرداخت می شود.
حجم خسارت ها مشخص نیست
رضایی با اشاره به نگرانی های موجود درباره حجم خسارت های وارد شده به محموله های تجاری گفت: «اطلاعات دقیق اموال آسیب دیده از طریق بنادر و دریانوردی و شرکت های بیمه گر قابل پیگیری است. انتشار اعداد غیررسمی و گمانه زنی ها تنها باعث تشویش افکار عمومی می شود.»
او از پوشش اتکایی کامل حادثه و حضور شرکت های بیمه ای در منطقه حادثه دیده خبر داد و گفت: «سال هاست حق بیمه های قابل توجهی از بندر شهید رجایی وارد صنعت بیمه شده و حالا وقت آن است که این صنعت نقش حمایتی و مسئولیت اجتماعی خود را به خوبی ایفا کند.»
این خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : همشهری آنلاین