
دنیس راس: برچیدن برنامه غنی سازی اورانیوم ایران غیرممکن است
به گزارش سرویس بین الملل خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - «دنیس راس» تحلیلگر سیاست خارجی و مشاور سه رئیس جمهور سابق آمریکا در امور منطقه غرب آسیا در یادداشتی با عنوان «توافق هسته ای ترامپ با ایران چگونه باید باشد» به گفت وگوهای جاری بین ایران و آمریکا پرداخت.
به گزارش ایسنا، راس همواره در بیش از سه دهه فعالیت سیاسی خود، ماهیت برنامه هسته ای ایران و حتی نیت تهران از گفت وگوهای خود با واشنگتن را زیر سوال برده است.
او همچنین پیش از انعقاد توافق برجام، خواستار تشدید فشارهای اقتصادی علیه ایران شد و در نهایت، با وجود حمایت خود از برجام، از بندهای غروب این توافق و عدم قرارگیری برنامه موشکی ایران در برجام انتقاد کرد.
راس همچنین در توجیه جنایات رژیم صهیونیستی، همیشه خواستار حمایت فزاینده آمریکا از اسرائیل و دیگر کشورهای منطقه برای مقابله با «نفوذ ایران» در منطقه شده است.
البته او یکی از منتقدان سرسخت کارزار «فشار حداکثری» «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا علیه ایران است. راس با انتقاد از نبود هرگونه راهکار سیاسی پشت این کارزار اذعان کرد که اقدامات خصمانه ترامپ به گسترش برنامه هسته ای ایران انجامیده است.
با این وجود راس در یادداشت خود که در نشریه «هیل»، منتشر شده است، به چشم انداز توافق با ایران پرداخت.
او نوشت: «کشورداری خوب به پیوند اهداف با ابزارها بستگی دارد. اگرچه این ظاهراً بدیهی است، اما آمریکا اغلب به این دلیل شکست می خورد که روسای جمهور اهداف اشتباهی را اتخاذ می کنند.»
راس با اشاره به شکست آمریکا در عراق و ویتنام نوشت: «لیندون جانسون در ویتنام و جورج دبلیو بوش در عراق شکست خوردند زیرا نمی دانستند وارد چه چیزی می شوند و ایالات متحده فاقد ابزارهای لازم برای دستیابی به اهداف خود با هزینه ای قابل قبول بود. ایالات متحده ممکن است در این موارد شکست خورده باشد، اما استفاده از اجبار و زور برای دستیابی به اهداف سیاسی اغلب ضروری است. بیل کلینتون از هر ۲ برای تغییر محاسبات اسلوبودان میلوسویچ، رهبر صربستان و ایجاد توافق صلح در بالکان در سال ۱۹۹۵ استفاده کرد.»
او افزود: «آیا رئیس جمهور ترامپ می تواند همین کار را برای رسیدن به توافق با ایران انجام دهد تا این کشور از پیگیری سلاح هسته ای دست بردارد؟ ترامپ مطمئناً سعی دارد از تهدیدها برای دستیابی به این هدف استفاده کند - تأکید می کند که می خواهد دیپلماسی موفق شود، اما اگر شکست بخورد، "بمباران" خواهد شد و عواقب آن برای ایران "وحشتناک" خواهد بود.»
راس در دفاع از تهدیدات ترامپ علیه ایران، ادعا کرد: «تهدیدها اگر معتبر باشند، می توانند مؤثر باشند و کسانی که ما آن ها را تهدید می کنیم از استفاده ما از زور می ترسند.»
راس در ادامه ادعا کرد: «تهدیدهای غیرنظامی که رهبران ایران آنها را پرهزینه می دانستند، بر رفتار آنها نیز تأثیر گذاشت. ایرانی ها در دوران دولت اوباما اعلام کردند که در حالی که تحت تحریم اقتصادی هستند، مذاکره نخواهند کرد، با این حال دولت تحریم ها را به طرز چشمگیری گسترش داد و ایرانی ها مذاکره کردند. اکنون، در دوران دولت ترامپ با وجود مخالفت اولیه، ایرانیان درحال مذاکره هستند.»
او افزود: «این بدان معنا نیست که رسیدن به توافق با ایرانی ها ساده است. اما برای کسانی که می گویند فشار با جمهوری اسلامی کارساز نیست، سابقه نشان می دهد که کارساز است و می تواند.»
برچیدن برنامه هسته ای ایران در مذاکرات مطرح نشده است
راس با زیر سوال بردن رویکرد ترامپ نوشت: «اما هدف از اعمال فشار چیست؟ ترامپ می گوید که "ایران نمی تواند سلاح هسته ای داشته باشد"، اما می تواند یک کشور در آستانه سلاح هسته ای باقی بماند و آن استاندارد را رعایت کند. مایک والتز، مشاور امنیت ملی، پا را فراتر گذاشت و گفت که ایرانی ها باید کل برنامه هسته ای خود را کاملاً برچینند. عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران، اعلام کرد که اگر چنین چیزی روی میز باشد، هیچ مذاکره ای نمی تواند وجود داشته باشد. اینکه عراقچی دور اول مذاکرات را "سازنده" خواند، نشان می دهد که این موضوع بخشی از بحث نبوده است.»
او با اشاره به ارزیابی مثبت طرفین از گفت وگوهای ایران و آمریکا تصریح کرد: «استیو ویتکاف، مذاکره کننده ترامپ، پس از ملاقات با عراقچی در عمان مصاحبه ای انجام داد و اظهار داشت که تأیید سطح غنی سازی و جلوگیری از تسلیحاتی شدن کافی خواهد بود. بله، او متعاقباً این موضع را در توییتی رد کرد و گفت که ایران باید "غنی سازی و برنامه تسلیحاتی شدن خود را از بین ببرد"، اما حتی این هدف نیز با بیانیه والتز فاصله زیادی دارد.»
راس با اشاره به اینکه بسیاری از اظهارات مقامات آمریکایی جز کاربرد رسانه ای، هدف دیگری ندارد، تأکید کرد: « به نظر نمی رسد که این بیانیه و توییت ویتکاف در دومین دیدار هیأت ایرانی و آمریکایی در رم لحاظ شده باشد و عراقچی پس از آن گفت که "مذاکرات در حال پیشرفت است" و او و ویتکاف توانستند به "درک بهتری در مورد مجموعه ای از اصول و اهداف" برسند.»
او افزود: «به نظر می رسد که دولت هدف مشخصی در مذاکرات ندارد. ایرانی ها بدون شک بر حفظ هرچه بیشتر زیرساخت های هسته ای موجود خود تمرکز کرده اند و خواهند داشت و مشکل این است که آنها سانتریفیوژهای پیشرفته ای ساخته اند که تا ۶۰ درصد، نزدیک به سطح تسلیحاتی، غنی سازی می کنند و این گزینه را ایجاد می کند که در هر زمان دلخواه خود به سراغ سلاح هسته ای بروند.»
راس تصریح کرد: «برچیدن برنامه هسته ای لزوماً هدف نیست، اما اطمینان از اینکه ایران دیگر نمی تواند گزینه سلاح های هسته ای را حفظ کند، باید هدف ترامپ باشد. توافق هسته ای ایران در سال ۲۰۱۵ این کار را نکرد. پس از ۱۵ سال، هیچ محدودیتی برای زیرساخت های هسته ای که ایران می توانست آن ها بسازد وجود نداشت.»
او افزود: «اگر ترامپ تصمیم بگیرد که ایران باید به طور آشکار از حفظ گزینه سلاح هسته ای دست بکشد، حتی در حالی که اجازه برنامه هسته ای غیرنظامی را دارد، ویتکاف می تواند پیشنهاد دهد که غنی سازی داخلی را پایان دهد و سوخت هسته ای خود را از کشور دیگری تأمین کند. این ساده ترین و بهترین گزینه از دیدگاه عدم اشاعه خواهد بود. اما از آنجا که ایران پایان دادن به غنی سازی را به عنوان تسلیم کامل می داند، احتمالاً بدون استفاده از زور قابل دستیابی نیست.»
ترامپ به دنبال تحدید زیرساخت هسته ای ایران باشد
راس در تشریح توافق مورد نظر خود با ایران نوشت: «یک جایگزین می تواند پیشنهاد کاهش اندازه و کیفیت زیرساخت های هسته ای ایران تا جایی باشد که دیگر گزینه سلاح هسته ای وجود نداشته باشد. این محدودیت ها یا هیچ بند غروب آفتاب ندارند یا فقط پس از ۲۵ سال قابل بررسی هستند. به طور خاص، ایران به ۱۰۰۰ سانتریفیوژ محدود خواهد شد، که شامل سانتریفیوژهای IR-۱ و IR-۲ می شود و هیچ سانتریفیوژ پیشرفته ای نخواهد داشت؛ غنی سازی تا کمتر از ۵ درصد خواهد داشت و تمام ذخایر انباشته شده اورانیوم غنی شده با غلظت بالا از کشور خارج می شود، و اورانیوم غنی شده با غلظت پایین به اندازه کمتر از یک بمب مجاز خواهد بود.»
او افزود: «با ترکیب این شرایط با راستی آزمایی سرزده کل چرخه سوخت و بازرسی مطمئن از سایت های هسته ای اعلام شده و اعلام نشده، ایران قدرت هسته ای غیرنظامی خود را حفظ خواهد کرد، اما گزینه سلاح هسته ای را در اختیار نخواهد داشت.»
راس تصریح کرد: «عاقلانه خواهد بود که دولت ترامپ چنین پیشنهادی را ارائه دهد و آن را منتشر کند. این به جهان و به مردم ایران نشان می دهد که ایران می تواند حتی با غنی سازی، یک برنامه هسته ای غیرنظامی داشته باشد. این امر هم در سطح بین المللی و هم در داخل ایران فشار ایجاد می کند تا پیشنهاد آمریکا را بپذیرد و در صورت رد آن توسط رهبری ایران، استفاده از زور را مشروعیت بخشد.»
او در آخر یادداشت خود، با تشویق ترامپ به انجام اقدام نظامی علیه ایران، ادعا کرد: «تعیین اهداف به گونه ای که حمایت جهانی را به دست آورد، قطعاً به پیوند اهداف و ابزارها کمک می کند و باعث ایجاد یک کشورداری هوشمندانه می شود. روشن کردن این موضوع که ایران می تواند انرژی هسته ای غیرنظامی داشته باشد اما گزینه سلاح هسته ای را ندارد، می تواند با منزوی کردن ایرانی ها، افزایش فشارها بر آن ها منجر شود و باعث شود ایران با کابوس خود، یعنی مقابله نظامی با آمریکا روبرو شود.»
اشتیاق راس برای حمله آمریکا به ایران درحالی است که مقامات ایران همواره تأکید کرده اند؛ هرگونه اقدام علیه تمامیت ارضی و ملت ایران با پاسخی کوبنده روبرو خواهد شد.
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین
سفر به ایام قدیم سال 1340؛ بولینگ بازی محمدرضا پهلوی تو بولینگ تهران مد
فیلم آواز شاد - دختر شاهرخ استخری با نیم سانت قدش چه رقصی کردی میکنه همه غش کردن !
فیلم آواز باشکوه و احساسی عرفان طهماسبی ! - برای عاشقانه های دونفره !
فیلم آواز باشکوه همایون شجریان که خانم گردشگر فرانسوی با زیبایی های ایران به تصویر کشید !
فیلم آواز باشکوه راغب با نوازنده های خیابانی ! - به به چه صدای دلنشینی ! - همه دورشان حلقه زدند !
آواز باشکوه یکیو دارم کنارم از حامیم
فیلم باشکوه ترین کنسرت ایران! - آواز دلنشین چند دانش آموز آملی وسط خیابان و واکنش زیبای مردم !
موزیک ویدیوی تلخ الناز ملک از انفجار بندرعباس با آهنگ بهشتی محسن چاووشی - سوخت و دود هوا شد پیش چشمم زندگانی
رضا رشیدپور از مردم خواسته پروفایل شان را به این تصویر تغییر دهند؛ این یک عزای عمومی است+عکس
فیلم آواز باشکوه حامد بهداد در کنسرت شکوهمندش ! - قدرت صدایش سیاوش قمیشی را به تحسین واداشت !
فیلم عرض اندام کردن عرفان برزین بازیگر سریال شمعدونی و لیسانسه ها بعد از گرفتن مدال طلا - به معنای واقعی دست هادی چوپان را از پشت بسته
ویدیو - ببینید اگر نقی شهاب سنگ رو به رودخونه نمینداخت و در گرجستان می فروختند وضع مالی همشون چطور میشد !
فیلم آواز باشکوه و احساسی محسن یگانه ! - بعد از 20 سال در کنسرت جدیدش خواند همه رو به وجد آورد
سفر به تونل زمان - گیتی پاشایی، مسعود کیمیایی و پولاد کیمیایی + عکس دهه 60
فیلم آواز باشکوه پسر ایرانی در مترو چین ! - با آهنگ سلطان قلبها دل چینی ها را برد !
فیلم آواز باشکوه علی گرایلی در کنسرتش ! - با آهنگ بلا سوخته تره نخام همه را به رقص انداخت !
100 روز طوفانی ترام پ: ارزیابی انتقادی رسانه های آمریکایی و اروپایی از عملکرد دولت
از تمایل به پاپ شدن تا سفر به آفریقا؛ صحبت های جنجالی ترامپ در مصاحبه ای جدید
وزیر صهیونیست: جنگ کنونی با تجزیه سوریه پایان می یابد
آمریکا: زمان برای رسیدن به توافق با ایران محدود است
اتمام حجت واشنگتن با کی یف و مسکو
دنیس راس: برچیدن برنامه غنی سازی اورانیوم ایران غیرممکن است
تحریم های جدید آمریکا بر علیه ایران وسط مذاکرات
تغییر نظر اسرائیل؛ ایران و آمریکا در آستانه امضای توافق هستند
ترامپ دنده عقب گرفت
بیش از 8 میلیون مبارز ما آماده نبرد هستند
لاوروف: مسکو به پیشنهادهای آتش بس کی یف بی اعتماد است
با 8 میلیون نفر آماده جنگ با آمریکا هستیم