
انفجار بندرعباس تجارت ایران را با مختل می کند؟ - حسینی: امکان برقراری صادرات و واردات در کوتاه مدت وجود دارد
به گزارش سرویس اقتصادی خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - بندر شهید رجایی نقشی کلیدی در تجارت دریایی و منطقه ای در ایران دارد. این بندر که یکی از مهمترین بنادر تجاری ایران محسوب می شود، حالا با خسارت ناشی از انفجاری روبه روست که ابعادش هنوز روشن نیست. این اتفاق همزمان با برگزاری سومین دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا رخ داد.
رئیس دادگستری هرمزگان اعلام کرده است: تعداد متوفیان بندر شهید رجایی به ۲۵ رسید. تاکنون ۲۱ جسد از متوفیان حادثه تحویل پزشکی قانونی استان شده است و ۴ پیکر هم در حال انتقال به پزشکی قانونی است. شمار زخمی های این حادثه نیز ۸۰۰ نفر اعلام شده است.
بیشتر بخوانید:
تجارت ایران برقرار می ماند؟
سید حمید حسینی، عضو اتاق بازرگانی و فعال اقتصادی در این زمینه می گوید هنوز هیچ برآوردی درباره ی خسارت به ما نرسیده است اما برخی از همکاران محموله های صادراتی فرآورده های نفتی را در این بندر داشته اند.
وی با بیان اینکه انفجار در محوطه ی کانتینرها رخ داده است، گفت: تا جایی من می دانم به اسکله آسیبی وارد نشده است و محوطه ی کانتینری و ساختمان های اداری آسیب جدی دیده است از این رو باید تسهیلاتی را برای برقرار نگه داشتن تجارت ایران در دستور کار قرار دهند. در این صورت در کوتاه مدت صادرات و واردات برقرار خواهد شد و تنها باید مواردی را برای پیشبرد این هدف پیش بینی کرد.
بندر صادراتی پتروشیمی و فرآورده های نفتی اینجاست
سید حمید حسینی می گوید بخش مهمی از تجارت کانتینری ایران در این بندر صورت می گیرد. این بندر بندر صادراتی فراورده های نفتی و پتروشیمی و البته بندر وارداتی فرآورده های نفتی مورد نیاز ایران نیز هست.
او تاکید کرد: بی تردید اتفاق رخ داده می تواند صادرات محصولات پتروشیمی و فرآورده های نفتی و حتی فولاد را تحت تاثیر قرار دهد. البته می توان تدابیری برای ممانعت از بروز مشکل اندیشید و اجازه داد کانتینرها در خارج از محوطه ی آسیب دیده پر شوند و سپس برای صادرات به اسکله منتقل شوند اما طبیعتا حتی این فرایند تجارت ایران را در دوره ای با کندی مواجه خواهد کرد.
او گفت: طبیعتا انفجار رخ داده زیرساخت های برق و اینترنت و ... را نیز در این مجتمع تحت تاثیر قرار داده است. حالا ارزیابی ها در حال انجام است تا روشن شود چه میزان از اموال مردم در این انفجار و اتش سوزی آسیب دیده و چه میزان خسارت به زیرساخت ها وارد شده است. هر چه هست امیدواریم در گزارشی شفاف و روشن ، افکار عمومی از دلیل این ماجرا مطلع شوند .
چرا بندر شهید رجایی مهم است؟
بندر شهید رجایی یا منطقه ویژه اقتصادی بندر شهید رجایی بندری تجاری صنعتی در شهرستان بندرعباس مرکز استان هرمزگان و در فاصله بیست و سه کیلومتری بندرعباس واقع شده است.
طرح احداث بندر شهید رجایی از مصوبات شورای عالی اقتصاد در اواخر دهه ی چهل بود. در سال ۱۳۴۹ عملیات احداث این بندر با کنسرسیوم ایتالیایی به نام ایتالکو به امضا رسید. این بندر با هدف توسعه تجارت و نقش ایران در حمل و نقل دریایی و بر اساس تصویب نامه شورای عالی وقت احداث شد و نام پیشین آن شه بندر بود. در این قالب مطالعاتی برای احداث شهری با عنوان بندرعباس نو نیز مورد بررسی قرار گرفت اما در نهایت از سال ۱۳۵۳ عملیات اجرایی آغاز شد اما پس از پیروزی انقلاب نیز پس از دوره ای کوتاه، عملیات اجرایی احداث این بندر پیگیری شد. دی ماه سال ۱۳۵۹ بود که محمدعلی رجایی، در دومین سفر استانی خود از این بندر بازدید کرد و از شرکت ایتالیایی ایتالکو خواست در عملیات اجرایی به یک سوم اکتفا کنند. عراق آتش جنگ علیه ایران را روشن کرده بود و با اشغال خرمشهر و گمرک مهم ان ، وضعیت تجارت ایران را تحت تاثیر قرار داده بود. در نهایت در ۲۲ بهمن سال ۱۳۶۲ بود که بندر شهید رجایی به بهره برداری رسید و نام شهید رجایی برای ان انتخاب گردید. هر چند این بندر یکی از مهمترین شاهراه های تجارت ایران است اما هرگز از تمامی امکانات و موقعیت های خود بهره نبرده است .
لازم به توضیح است این بندر با ۲۴۰۰ هکتار وسعت، ظرفیت پذیرش سالانه بیش از ۱۰۰ میلیون تن کالا و ظرفیت ۶ میلیون TEU کانتینر در سال را دارد و حجم گسترده ای از عملیات جابه جایی کالاهایی مانند محصولات فولادی، فله خشک، فله مایع و فرآورده های نفتی خام در این بندر انجام می شود. منطقه ویژه اقتصادی شهید رجایی فعالیت بیش از ۵۰ پایانه و محوطه نگهداری کالا با راهبری بخش خصوصی، ۷۰ درصد ترانزیت کالا، پشتیبانی بیش از ۵۸ درصد عملیات غیرنفتی، ۴۳ درصد عملیات نفتی و تخلیه و بارگیری حدود ۸۵ درصد از عملیات کانتینری در سطح کل بنادر کشور را دارا است.
مجتمع عظیم بندری شهید رجایی که بزرگترین و پیشرفته ترین پایانه های کانتینری کشور را در اختیار دارد به عنوان دروازه واردات و صادرات و تنظیم کننده نبض اقتصاد کشور تلقی شده و گفته می شود در میان ۳۵۰۰ بندر مهم دنیا دارای رتبه ۵۹ است.
بندر شهید رجایی ظرفیت پذیرش بیش از ۴۰۰۰ کشتی از انواع فله بر، کانتینری و نفتکش را دارد و بیش از ۵۳ درصد عملیات تخلیه و بارگیری کالا در بنادر کشور را به خود اختصاص داده است.
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین
واکنش هنرمندان زن و مرد به حادثه تلخ بندرعباس - از همدردی معین تا اهدای خون المیرا شریفی مقدم !
فیلم آواز باشکوه پیمان طالبی با آهنگ (قرارمون یادت نره) - بنازم به این صدا و هنر!
ویدیو - همایون شجریان شرکت کننده صداتو را بلاک کرد ! - صدایش را تعریف کرد اما بلاکش کرد !
فیلم آواز باشکوه شاهرخ استخری برا زنش با پیانو شهر من من به تو می اندیشم میخونه اشکش روون
دانلودآوازباشکوه کاشکی تورو سرنوشت ازم نگیره از محسن یگانه بیس دار تند
تصویر - تصویر دیده نشده از حضور بهاره رهنما در یک سالن زیبایی - عجب تیپی زده!
حمید گودرزی: هیچکس به من تبریک نگفت + صحبت و گلایه های آقای بازیگر !
فیلم آواز باشکوه و عاشقانه کامران تفتی ! + موزیک ویدیو
فیلم قشنگ ترین عاشقانه سحر دولتشاهی با آواز باشکوه همایون شجریان ! - غزل سعدی شیرازی را زنده کردند !
فیلم پرده برداری الهام چرخنده از حاشیه سازترین بخش زندگیش: بعد از اجرای سلام فرمانده به دختربچه خبرنگار گفتم. اما کار از کار گذشته بود !
فیلم آواز باشکوه محسن چاوشی و علیرضا قربانی ! + موزیک ویدیو از یک ترکیب بهشتی
آواز شاد؛ پسرک سرخوش کف حیاط با تشت جوری آهنگ مازنی میزنه تموم اعضا و جوارح رقص میاد
فیلم - شاهکارهای فراموش شده از میان گلها - شعر زیبای بیژن ترقی و آواز باشکوه جوانی که به کنسرت ارکستر بزرگ تهران حال و هوای خاطره بخشید
جذابیت و زیبایی هوش پران مادر شیلا خداداد - زیبایی خانم بازیگر به مادرش رفته !
بازداشت 4 نفر از عوامل شبکه یک - آنها به اهل سنت توهین کرده بودند
سکانسی از متهم گریخت که خود عوامل را هم به خنده انداخت
انتشار دو اوراق ارزی برای تامین مالی 2 پروژه پتروشیمی
ایران آماده انتقال دانش فنی به آفریقا - تجارت ایران و آفریقا؛ فقط 800 میلیون دلار
55 درصد تجارت ایران در معرض تهدید - فاروقی:زمان مناسبی برای براورد خسارت اقتصادی نیست
معرفی چری تیگو 9 ال با سه موتور برقی در نمایشگاه خودروی شانگهای - تصاویر
فروش آرد خارج از سامانه سیما ممنوع شد
فرانچایز؛ از رویای پرواز تا کابوس سقوط - برندهای معروف جهانی چطور سقوط کردند؟
اعطای 71 هزار میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه به نیازمندان در سال 1403
نحوه محاسبه قبض برق مشترکان + جدول
سهمیه واردات خودرو سواری برای این افراد فعال شد - جزئیات
جدیدترین وضعیت ترخیص کالا از بندر شهید رجایی + توضیحات گمرک
چه کسی وزیر اقتصاد می شود؟ - 6 گزینه نهایی روی میز پزشکیان
بورس ریخت؛ کاهش 34 هزار و 668 واحدی شاخص کل