
رمزگشایی از حمایت روسیه و چین از مذاکره ایران و آمریکا - اعتماد به خردورزی و هوشیاری مذاکره کنندگان - هدف اروپا درمورد ایران با آمریکا متفاوت است
به گزارش سرویس بین الملل خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - جواد مرشدی: روز شنبه مذاکرات ایران و آمریکا آغاز می شود و غالب تحلیل گران سیاسی جلسه کارشناسی این مذاکره را سرآغاز روند رو به رشد مذاکرات می دانند.این روند رو به رشد در حالی ست که پیش تر روسیه و چین که در این دور حضور ندارند نیز حمایت خود را از این مذاکرات اعلام کردند.بنظر می رسد هر دو کشور می کوشند در شرایط فشار حداکثری ترامپ، برای رفع ابهام ها در برنامه هسته ای ایران و دور کردن خطر حمله نظامی و تشدید ناامنی و بی ثباتی در منطقه تلاش های خود را به کار گیرند.
همچنین اروپایی ها نیز با وجود نارضایتی از دولت ترامپ در برخورد با مسائل امنیتی خود، به ویژه جنگ اوکراین و نیز نقش ایران در همراهی با روسیه در این جنگ، از کنترل بحران موجود با ابزارهای سیاسی ناراضی نیستند.
خبرگزاری "خبرآنلاین "در گفتگو با الهه کولایی استاد علوم سیاسی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به بررسی مواضع کشور ها در خصوص مذاکرات ایران و آمریکا پرداخته است.
تلاش روسیه و چین برای جلوگیری از جنگ در منطقه است
***دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا برگزار شد و دراین بین روسیه و چین حمایت خود را از این مذاکرات اعلام کردند ،این در حالی است که این مذاکرات قبلا در قالب 5+1 انجام می شد و این دو کشور نقش اساسی در مذاکرات داشتند و حالا به صورت یک به یک انجام می شود و شرکای شرقی جمهوری اسلامی در این مذاکرات حضور ندارند .علت این حمایت را در چه می دانید؟
روسیه و چین در جریان مذاکرات مربوط به برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران، در دوره های پیشین نقشی جدی و تعیین کننده داشتند. در شرایط کنونی با توجه به تغییرهایی که در امریکا با به قدرت رسیدن دونالد ترامپ اتفاق افتاده و تغییرهایی که در منطقه خاورمیانه پس از رخدادهای مهر ۱۴۰۱ به وجود آمده، هر دو کشور می کوشند در شرایط فشار حداکثری ترامپ، برای رفع ابهام ها در برنامه هسته ای جمهوری اسلامی ایران و دور کردن خطر حمله نظامی و تشدید ناامنی و بی ثباتی در منطقه تلاش های خود را به کار گیرند، چرا که هر دو منافع گوناگونی را در این منطقه از جهان دنبال می کنند که هم برای چین و هم برای روسیه اهمیت بسیاری دارد. تامین این منافع آنها را ملزم می سازد نسبت به مسائل مربوط به ایران و امریکا و مذاکرات اخیر، که طرف های اروپایی هم در ساختار جدید مذاکره حضور مستقیم ندارند، با ارائه دیدگاه های مثبت به این روند کمک کنند. آنها می خواهند به کسانی که معتقد هستند باید از مسیر دیپلماسی به حل و فصل مشکلات مربوط به ایران امریکا پرداخت، کمک کنند.
پکن و مسکو تفاهم نامه هایی با ایران امضاء کردند که اجرای آن نیاز به ثبات منطقه ای دارد
*** به عبارتی می توان نتیجه گرفت که به بیان شما این دو کشور مخالف هرگونه تنش در خاورمیانه هستند؟
بله هم چین و هم روسیه بر اساس اهداف خود در این منطقه از جهان پیگیر روش های دیپلماتیک و سیاسی هستند، تا در برابر فشارهای جنگ طلبان و نظامی گرایانی که جنگ و درگیری های نظامی در بالاترین سطح را دنبال می کنند، از کارآمدی ابزارهای سیاسی به اشکال گوناگون حمایت کنند. در شرایطی که هر دو کشور توافق های همه جانبه سیاسی اقتصادی با جمهوری اسلامی ایران امضا کرده اند، می خواهند از نتایج تحقق یافتن این تفاهم نامه ها بهره مند شوند. بنابراین ضمن اینکه هر دو کشور دغدغه های گسترش ناامنی و بی ثباتی در این منطقه را دارند، از روند مذاکره هم بسیار استقبال می کنند، چرا که هر دو کشور منافع خود را در این مسیر قابل دسترس تر می یابند، تا آنچه که جنگ طلبان در واشینگتن یا تل آویو یا هرجای دیگری دنبال می کنند.
رابطه چین با ما کاملا در چارچوب دیپلماسی اقتصادی تعریف می شود
*** ما یک دید بی اعتمادی به امریکا داریم و شاید به همین منظور بنا داریم در صورت توافق احتمالی از این دو کشور که عضو شورای امنیت سازمان ملل هستند و حق وتو دارند در صورت عدم انجام تعهدات آمریکا تضمین بگیریم، در این مورد چه نظری دارید؟
برخلاف برخی باورها در کشور، ما رابطه جمهوری اسلامی نه با چین و نه با روسیه راهبردی نیست. رابطه راهبردی معنا و تعریف خاص خود را دارد. با توجه به سیاست های چین و روسیه در تنظیم رابطه با دیگر کشورها، که گاهی منافع آنها در تعارض با جمهوری اسلامی ایران هم قرار می گیرد، با سیاست ها و رفتارهای آنها نمی توان این روابط را راهبردی تعریف کرد. برای نمونه روسیه به روشنی اعلام کرده در صورت حمله نظامی به ایران، خود را موظف به دفاع از ایران نمی داند. این رویکرد کاملا با معنای اتحاد راهبردی در تقابل قرار می گیرد. در مورد چین هم جهت گیری های گوناگون این کشور نشان داده که رابطه آن نیز کاملا در چارچوب دیپلماسی اقتصادی آن معنا پیدا می کند و به هیچ وجه در سطح رابطه راهبردی قابل تفسیر نیست. بنابراین هر دو کشور، همانگونه انتظار می رود، منافع خود را در ادامه تمرکز بر ابزارهای دیپلماتیک می بینند. در واقع خوشبینی بیش از حد در این مسیر می تواند بسیار خسارت بار باشد.
هیچ قدرت خارجی در جهت تامین منافع مردم ایران قابل اتکا نیست، چه شرقی و چه غربی ...
***شما به منافع اشاره داشتید ،با توجه به سابقه روسیه در یوگوسلاوی ،عراق و سوریه آیا می توانیم به روسیه در اعمال سیاست های راهبردی اعتماد داشته باشیم؟
اعتماد باید به منابع مردم ایران، به منابع قدرت در کشور، توانایی های مذاکره کنندگان و به خردورزی و هشیاری آنان باشد و واقع گرایی در روند مذاکره. قابل توجه اینکه، هیچ قدرت خارجی در جهت تامین منافع مردم ایران قابل اتکا نیست، چه شرقی و چه غربی ...
لابی اسرائیل در روند مذاکرات حتما اختلال ایجاد خواهد کرد
***آینده مذاکرات را چگونه می بینید؟
با وجود پیشرفت های کنونی در گفت و گوهای نمایندگان دو کشور، ادامه این روند، هنگامی که موضوع های مشخص و دقیق مورد بحث قرار گیرد، دشوار خواهد بود. تهدید جدی در ادامه این روند، نقش و کارکرد اسراییل، با توجه به جریان های تندروی حاکم بر آن است، که از رسیدن ایران و امریکا به توافق بسیار بیمناک و خشمگین هستند. ممکن است آنان در این جریان روبه پیش، اختلال جدی ایجاد کنند.
هدف اروپا درباره ایران با آمریکا متفاوت است
*** با توجه به عدم حضور تروئیکای اروپایی آنها و در نهایت اتحادیه اروپا چه موضعی اتخاذ خواهد کرد؟
اروپا با وجود نارضایتی از دولت ترامپ در برخورد با مسائل امنیتی خود، به ویژه جنگ اوکراین و نیز نقش ایران در همراهی با روسیه در این جنگ، از کنترل بحران موجود با ابزارهای سیاسی ناراضی نیست. تشدید ناامنی و بی ثباتی در خاورمیانه، می تواند برای اروپا پیامدهای ویرانگر جدی داشته باشد. هرچند به دلایل گوناگون، هدف های اروپا در ایران از آنچه امریکا دنبال می کند، موضوع های بیشتری را در بردارد.
***موضع عربستان در این خصوص چگونه خواهد بود؟
عربستان، مانند دیگر کشورهای خلیج فارس، تشدید و گسترش ناآرامی و بی ثباتی در منطقه را، مانعی بزرگ در مسیر اجرایی شدن اهداف گسترده توسعه و شکوفایی اقتصاد خود می داند. عربستان پس از نسل کشی های اسراییل در غزه، سیاست بهبود رابطه با آن را دشوار می یابد و مایل نیست با ناکارامد شدن دیپلماسی، بی ثباتی در منطقه گسترش یابد. بهبود رابطه این کشور با ایران با میانجی گری چین، شرایطی را ایجاد کرد که چشم انداز دسترسی به هدف های رشد و توسعه پرشتاب این کشور را بسیار امیدبخش ساخت، که عربستان مشتاقانه برای دسترسی به آن می کوشد.
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین
ویدیو - هانیه توسلی : خوشگلم اما تا حالا هیچ خواستگاری نداشتم ! - علتش رو می دونم چرا هیچوقت کار به مراسم خواستگاری و چای و این حرفا نکشید !
فیلم حامد آهنگی از خاطرات رد شدن از جلوی مدرسه دخترونه و دختربازیش میگه جواب ژوله بترکونه !
فیلم صدای بهشتی رهبری انقلاب در خواندن ابیات جاودانه سعدی ! - تماشای این ویدیو را از دست ندهید
فیلم آواز باشکوه و معروف افغانستانی توسط نوید محمدزاده و احمد مهران فر ! - آهنگ زیم زیم را حرفه ای خواندند !
شعری که استاد شهریار با خواندن آن اشک ریخت و تا آخر به صورت گریان ادامه داد - طفل بودم دزدکی پیر و علیلم ساختند
فیلم آواز باشکوه و احساسی علیرضا قربانی ! - صدای بهشتی اش دلتان را می برد !
بازداشت 4 نفر از عوامل شبکه یک - آنها به اهل سنت توهین کرده بودند
فیلم آواز باشکوه پسر غیور لر ! - آهنگ ار نبینومش خرابوم را روح نواز می خواند !
فیلم آواز باشکوه محسن لرستانی ! - سلطان لرستان با کلی بادیگارد و اسکورت آهنگ بچه ننه را خواند
فیلم آواز باشکوه عرفان طهماسبی ! - در کنسرتش همه به رقص افتادند !
دانلود آهنگ بابک جهانبخش یه جور دیگه
فیلم آواز شاد و رقص کردی بیرانوند وسط بازی - دروازه بان تراکتور وقتی جوگیر می شود!
مروری بر نقش های عاشقانه هوتن شکیبا که در همه آنها باعث دردسر و زحمت معشوق شده - عشق های خانمان سوز هوتن
استوری محبت آمیز مهران غفوریان برای دخترش (هانا)
دانلود آواز باشکوه شادمهر عقیلی - آهنگ دردت چیه !
دانلود آواز باشکوه معین ! - به نام دل دیوونه می دونی نباشی میمیره !
رئیس جمهور لبنان خواهان پایان سریع اشغال تپه های پنج گانه توسط اسراییل شد
پیام ترامپ به پوتین: بس کن!
پشت پرده سفر قریب الوقوع نتانیاهو به جمهوری آذربایجان
الجولانی برای ترامپ نامه فرستاد
عراقچی: بار دیگر دیپلماسی را به اروپا پیشنهاد می دهم
فوری؛ زمان رفتن طارمی از اینترمیلان مشخص شد - ادعای روزنامه سرشناس ایتالیایی
جولانی برای ترامپ نامه فرستاد - در دیدار نود دقیقه ای میلز با جولانی چه گذشت؟
روسیه غرب را به استفاده از سلاح هسته ای تهدید کرد - هشدار؛ اجرای این سناریو ممکن است به جنگ جهانی سوم بیانجامد
دیپلماسی بی وقفه عراقچی از الجزایر تا روسیه و چین؛ حرکت شطرنجی ایران در آستانه مذاکراتی حساس
چالش روبیو برای مذاکرات مسقط؛ پشت پرده ایده سوخت خارجی چیست؟
مودی: جنایتکاران کشمیر را تا آخر دنیا دنبال می کنیم
زلنسکی سفرخود به آفریقای جنوبی را نیمه تمام گذاشت