
بعد از 12 سال لاکپشت ها به بوشهر آمدند
به گزارش سرویس اجتماعی خبر ناب به نقل از همشهری - زهرا رفیعی: سواحل اودیسا در هند، کاستاریکا و مکزیک اصلی ترین زیستگاه زادآوری لاک پشت های دریایی زیتونی است. آنها به ندرت به سوالحل خلیج فارس می آیند. امسال بعد از ۱۲ سال پس از امن و آرام شدن برخی سواحل در استان بوشهر این گونه ایران را هم برای زادآوری انتخاب کرد.
لاکپشتی در فهرست انقراض
عبدالرحمن مرادزاده، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر: این ثبت مهم، حاصل بیش از دو دهه پایش مداوم، حفاظت و همکاری با جوامع محلی و حامیان محیط زیست در راستای حفاظت از گونه های در معرض خطر انقراض است. لاک پشت زیتونی که یکی از گونه های ارزشمند و در خطر انقراض در فهرست سرخ اتحادیه بین المللی حفاظت از طبیعت (IUCN) به شمار می رود، بسیار حساس به تغییرات محیطی بوده و حضور دوباره آن در این منطقه نشان از شرایط بهبود یافته زیستگاه های دریایی ما دارد. لاک پشت زیتونی به دلیل چرخه زیستی پیچیده، مهاجرت های طولانی، و آسیب پذیری در برابر تهدیداتی چون آلودگی های نفتی، صید بی رویه، تخریب زیستگاه های ساحلی و تغییرات اقلیمی، نیازمند برنامه های دقیق و مشارکت همه جانبه ملی و منطقه ای برای بقا و پایداری است. شرکت مبین انرژی خلیج فارس در راستای مسئولیت های اجتماعی خود، بیش از ۱۵ سال است در پروژه های حفاظت از لاک پشتان دریایی خلیج فارس مشارکت دارد که نمونه ای از همکاری موفق صنعت و محیط زیست است.
تخم گذاری لاک پشتان دریایی در استان بوشهر از اواخر زمستان آغاز و تا پایان تابستان ادامه دارد. سواحل نایبند، جزایر نخیلو و اُم الگرم، سواحل شهر بوشهر، دیر، خارک و خارکوه، از مهم ترین زیستگاه های تخم گذاری لاکپشت های دریایی در کشور به شمار می آیند.
لاک پشت زیتونی (Lepidochelys olivacea)
طول لاک: ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر
وزن ۳۵ تا ۴۵ کیلوگرم
رنگ لاک: سبز زیتونی
تغذیه: همه چیز خوار
تخم گذاری: هر ۲ تا ۳ سال یکبار ۱۰۵ تا ۱۱۵ تخم می گذارد که بعد از ۴۵ تا ۷۰ روز بچه لاکپشت ها متولد می شوند.
زیستگاه: آب های گرم اقیانوس اطلس، اقیانوس آرام و اقیانوس هند
اهمیت حفاظت از سواحل برای لاک پشت ها
تخم گذاری: لاک پشت های ماده برای تخم گذاری به سواحل شنی و بکر نیاز دارند. تخریب این سواحل می تواند فرآیند زادآوری آن ها را مختل کند.
تأمین امنیت: حضور انسان، شکارچیان طبیعی و آلودگی ها می تواند تخم ها و نوزادان را تهدید کند. حفاظت از سواحل به کاهش این تهدیدات کمک می کند.
چرخه زندگی: لاک پشت ها به طور غریزی به سواحلی که در آن متولد شده اند بازمی گردند؛ بنابراین، حفاظت از این سواحل برای بقای نسل آن ها ضروری است.
منبع: روزنامه همشهریاین خبر توسط سایت همشهری آنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : همشهری آنلاین