دانلود فیلم
سرویس ناب پلاس - محمود دولت آبادی نویسنده‌ی مشهور ایرانی است که لقب شوالیه‌ی ادب و هنر ایران را دارد. او را بیشتر به دلیل نوشتن بلندترین رمان ایرانی، کلیدر، و نیز کتاب‌هایی مانند جای خالی سلوچ، کارنامه سپنج و سلوک می‌شناسند. ...
جشن تولد 84 سالگی محمود دولت آبادی + عکس یادگاری بازیگران زن و مردی که در جشن حضور داشتند

جشن تولد 84 سالگی محمود دولت آبادی + عکس یادگاری بازیگران زن و مردی که در جشن حضور داشتند

به گزارش سرویس پلاس خبر ناب به نقل از رکنا - محمود دولت آبادی (Mahmoud Dowlatabadi) 10 مرداد 1319 در روستایی در سبزوار استان خراسان به دنیا آمد. پدرش تحصیلات حوزوی اندکی داشت، یکی از مراجع دینی روستا به شمار می آمد و با اشعار شاعران کلاسیک ایرانی مانند سعدی و حافظ آشنا بود. او بود که پسرش را هم با این اشعار آشنا کرد. محمود دولت آبادی بعد از اینکه تحصیلات مقدماتی اش را به سرانجام رساند، به سبزوار رفت و کارهای مختلفی را تجربه کرد. کمی بعد به مشهد رفت. این سفر برای او آغاز آشنایی با تئاتر و سینما بود. محمود دولت آبادی در سال 1339 به تهران آمد تا در کلاس های نمایش شرکت کند و بازیگر تئاتر شود.

محمود دولت آبادی در این دوران نیز کارهای مختلفی را تجربه کرد و با نویسندگانی مانند احمد شاملو و غلامحسین ساعدی آشنا شد. او با کارگردان های مطرح تئاتر نیز آشنا شد و در نمایش هایشان ایفای نقش کرد. او همچنین در فیلم «گاو»، ساخته ی داریوش مهرجویی، بازی کرد و سپس برای کار به سراغ کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان رفت.

زندگینامه محمود دولت آبادی

محمود دولت آبادی طرح یک رمان طولانی را در ذهن داشت و بعضی از قسمت های آن را هم روی کاغذ آورده بود که دستگیر شد و مدتی به زندان افتاد. در زندان نگرانی دست نوشته هایش را داشت تا اینکه فهمید برادرش نوشته ها را به محلی امن منتقل کرده است.

در طول دورانی که محمود دولت آبادی در حبس بود، با چهره ها و شخصیت های سیاسی بسیاری آشنا شد. علی شریعتی، آیت الله سید محمود طالقانی، آیت الله حسینعلی منتظری و آیت الله اکبر هاشمی رفسنجانی از جمله همبندان او در زندان بودند. زندان همچنین فرصت دیگری در اختیار محمود دولت آبادی قرار داده بود تا فکر کند و فکرهایش را در قالب داستانی شکل دهد. مثلاً کتاب «جای خالی سلوچ» یکی از نتایج زندان است.

آزادی محمود دولت آبادی و داستان کلیدر

محمود دولت آبادی پس از آزادی از زندان، نوشتن کتاب نیمه تمامش را ادامه می دهد و در فاصله ی بین سال های 1357 تا 1363، کتاب ده جلدی اش را با نام «کلیدر» منتشر می کند.

محمود دولت آبادی در اواخر دهه ی چهل با مهرآذر ماهر ازدواج کرد. آن ها سه فرزند به نام های سیاوش، فرهاد و سارا دارند. محمود دولت آبادی کتاب های دیگری را هم منتشر کرده است که مخاطبان بسیاری دارد. آثاری مانند جای خالی سلوچ، «طریق بسمل شدن»، «نون نوشتن» و... او مدتی را هم به عنوان استاد دانشگاه تدریس کرده است.

بهترین کتاب های منتشر شده محمود دولت آبادی

کتاب کلیدر (Kelidar) رمانی ده جلدی بر اساس واقعیت و داستان زندگی گل محمد است؛ جوانی که به یک شخصیت مبارز و افسانه ای میان مردم بدل شده است. در واقع، نویسنده با روایت زندگی این شخصیت، از زندگی مردم روستایی و رنج کشیده می گوید که در فضای سیاسی ملتهب و درگیر جنگ جهانی دوم زندگی می کنند. 

کتاب جای خالی سلوچ (Missing Soluch) در سال 1358 به چاپ رسید. این کتاب داستان زندگی مرگان است، زنی که روزی متوجه جای خالی همسرش سلوچ می شود. مرگان سخت تلاش می کند تا با نبودن همسرش کنار بیاید و زندگی خود و فرزندانش را حفظ کند.

کتاب کارنامه سپنج در سال 1368 انتشار یافت. این کتاب مجموعه داستان های کوتاه و بلندی است از محمود دولت آبادی. او بسیاری از این داستان ها را در پانزده سال اولی نوشته که به عنوان نویسنده مشغول نوشتن بوده است.

کتاب نون نوشتن در سال 1388 چاپ شد. این کتاب مجموعه یادداشت هایی است که در فاصله ی پانزده سال نوشته است. این یادداشت ها که گاه شکل جستار به خود گرفته اند، بدون هیچ تغییری در یک مجموعه گردآوری و منتشر شده اند.

این خبر توسط سایت رکنا منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : رکنا

اخبار گوناگون در خبر ناب
آخرین اخبار سرویس ناب پلاس