
جنگ تعرفه ها را به واردات کالای خارجی نبازیم!
به گزارش سرویس اقتصادی خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - در جهانی که جنگ اقتصادی و حمایت از تولید داخل با ابزار و سلاح تعرفه هاست، متاسفانه دولت ایران از این ابزار مهم، کمترین بهره را گرفته و بسیار غیرکارشناسی تصمیم گیری می کند.
انتشار پیوست مکاتبه معاون اول رییس جمهور در کاهش سود بازرگانی ردیف تعرفه ها بر اساس جدول مذکور بدون در نظر گرفتن نوع تعرفه ها و تفکیک محصولات نهایی و واسطه ای و مواد اولیه و فارغ از این موضوع که این ردیف تعرفه ها ساخت داخل دارند یا خیر؟! و بدون انجام بررسی کارشناسی تعرفه در جهت حمایت از ساخت داخل، تکرار تجربه تلخ سال ۱۴۰۰ و بر هم زدن نظم و نظام تعرفه هاست که از دولت محترم بعید به نظر می رسید.
این اتخاذ تصمیم بی پایه و اساس برای کاهش سود بازرگانی براساس جدول مذکور را باید با دقت نظر سایر کشور ها در تعیین ردیف تعرفه های مختلف مقایسه کرد که چگونه ردیف تعرفه ها را نسبت به کشور مبدا صادرکننده و با چه حساسیت هایی انتخاب می کنند تا تولیدکننده داخلی شان در فضای تولید و کسب و کارش احساس امنیت کند. به عنوان مثال کشور ترکیه بر تعرفه الیاف پلی استر صادراتی از ایران تعرفه ای خاص می گذارد تا از تولیدکننده خود حمایت کند و متاسفانه ما در تعیین تعرفه ها از بی پایه و اساس ترین سیستم ها پیروی می کنیم . پرواضح است که وضعیت امروز صنعت و اقتصاد ما محصول سهل انگاری ها و بی تفاوتی های ما در قبال تولید ملی است.
اگر ما به رشد اقتصادی در برنامه توسعه هفتم می اندیشیم و اگر سرمایه گذاری برای تولید و جهش تولید برایمان مهم است گام اول آن حمایت از تولید داخل در مقابل واردات و اصلاح نظام تعرفه ای است؛ راهی که همه دنیا در پیش گرفته و ما به آن بی توجه ایم.
تعرفه مواد اولیه خام پایه و ماشین آلاتی که ساخت داخل ندارند باید صفر شود و در زنجیره های ارزش مانند صنعت نساجی باید افزایش پلکانی تعرفه ها از ابتدای زنجیره به سمت محصول نهایی مدنظر قرار گیرد و ضروری است تعرفه ها به نظام متناسب قبل از سال ۱۴۰۰ برگردد.
* کارشناس صنعتی و دبیرانجمن صنایع نساجی ایران
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین