در جامعه یک ترس جدی نسبت به انتخاب آقای جلیلی وجود دارد  -  45 الی 50 درصد از مردم رای بدهند، پزشکیان پیروز انتخابات است
سرویس سیاسی - در سطح جامعه یک ترس جدی نسبت به انتخاب مجدد آقای جلیلی وجود دارد. سیاست خارجی و داخلی که ایشان و طرفدارانشان دنبال می‌کنند، باعث شده مردمی هم که معمولا رای نمی‌دهند، به سمت صندوق‌های رای بیایند. تحلیل‌های میدانی نشان می‌داهد امکان افزایش مشارکت به عدد بالای ۵۰ درصد وجود دارد چرا که به طور طبیعی صاحبان صنایع، صاحبان کسب و کار، تجار و بازرگانان و البته طبقه متوسط بسیار نگران هستند چرا که اسم آقای جلیلی با تحریم گره خورده و ایشان یکی از بزرگترین موانع سر راه شکل گیری FATF است. این در حالی است که حدود ۳۰ درصد از پول افرادی که مایل به تجارت خارجی هستند بر اثر همین عدم عضویت در FATF و در مسیر دور زدن تحریم‌ها از بین می‌رود. جریان آقای جلیلی به دنبال خودتحریمی است و من معتقدم حتی اگر گرایش‌های سیاسی باعث نشود، گرایش‌های اقتصادی باعث می‌شود بخشی از مردم پای صندوق‌های رای بیایند

به گزارش سرویس سیاسی خبر ناب به نقل از فرارو - انتخابات ریاست جمهوری ایران با وجود همه حواشی و پیامد های خود در ایستگاه آخر قرار دارد و روز جمعه ۱۵ تیرماه، مردم با مشارکت خود در انتخابات نتیجه ۴ سال آتی کشور را مشخص خواهند کرد.

تفاوت های بین دیدگاه های دو نامزد نهایی انتخابات ریاست جمهوری تا حد زیادی مشخص شده است، اما این نظر مردم خواهد بود که سرنوشت کشور را مشخص می کند و باید دید میزان مشارکت در دورم افزایش خواهد یافت یا مناظره ها توانسته آراء خاکستری را اقناع کند یا خیر. حشمت الله فلاحت پیشه، تحلیلگر ارشد سیاسی و رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم در گفتگو با فرارو به این موضوعات پرداخته است:

جلیلی روی سیاست خارجی قفل های جدیدی می زند

حشمت الله فلاحت پیشه به فرارو گفت: «مناظره های ۲ نفره تا حدی با واقعیت رقابت های انتخاباتی همخوان تر بود. در مناظره های قبلی و پیش از رسیدن دو نامزد به مرحله دوم، بیشتر شاهد نوعی عدم توازن بودیم که ترکیب ۴+۱+۱ بود یعنی چهار نامزد با هم در برابر آقایان پزشکیان و پورمحمدی قرار داشتند. اما اکنون دیگر تا حدی شرایط تغییر کرده و به طور مشخص دیدیدم که در حوزه سیاست خارجی بحث هایی اساسی مطرح شد و دیدیم که واقعا آقای جلیلی، نه تنها دلیلی برای باز کردن قفل های پیشین سیاست خارجی مطرح نکرد، بلکه، نشان داد قفل های دیگری را خواهد زد. آقای جلیلی نقش اصلی را در صادر شدن ۶ قطعنامه شورای امنیت و ۱۲ قطعنامه شورای حکام علیه ایران دارد. ایشان حتی حاضر نشد با شهید رئیسی کار کند بلکه دولت سایه ای تشکیل داد که نقش مانع تراش را بازی کند. اگر دولت سایه نبود ایران قبل یا حین جنگ اوکراین برجام را به نتیجه رسانده بود و اکنون بخش اعظم مشکلات اقتصاد خارجی کشور رفع شده بود؛ لذا دولت سایه آنطور که ایشان مدعی است و می گوید جوان ها را جمع می کند در هیچ بخشی از قانون تعریف نشده است.»

وی افزود: «دولت سایه مربوط به نظام های پارلمانی است که حزب اقلیت دولت سایه تشکیل می دهد. ولی وقتی آقای جلیلی خودش بخشی از دولت قبلی بوده، شکل دادن دولت سایه فقط نشان دهنده جاه طلبی سیاسی و مانع تراشی است و اتفاقا اکنون مشخص شده که بخش زیادی از مانع تراشی ها سر راه سیاست خارجی دولت آقای رئیسی توسط همین دولت سایه و امثالهم ایجاد شده است. در مسائل اقتصادی مشخص بود که به طور طبیعی آقای پزشکیان منتقد شرایط تورم، مسکن و ضعف های دولت در پرداخت حقوق کارمندان و بازنشستگان و... بود. نکته تلخ ماجرا اما، این بود که آقای جلیلی هم در جایگاه نقد شرایط صحبت می کرد. به هر حال ایشان حافظ وضع موجود بود. در زمینه برنامه ریزی اقتصادی، آقای پزشکیان سعی کرد برنامه های خود را اعلام کند، اما به دلیل کمبود وقت موفق نشد این کار را به طور کامل انجام دهد. در زمینه مقابله با تورم سیاست آقای پزشکیان این است که نظام پرداخت ها یک نظام تکلیفی شفاف در نظام عرضه و تقاضا باشد نه جبران کسری های دولت از طریق چاپ پول. درواقع هدف این است که مانع از تورم شوند. در زمینه پرداخت ها هم سیاست اصلی دولت آقای پزشکیان اجرای قانون برنامه است چرا که اساس قانون برنامه هم همسان سازی پرداخت ها است. همچنین آقای پزشکیان به دنبال همترازی پرداخت ها است به ویژه در مشاغلی مثل معلمی و استادی.»

۴۵ الی ۵۰ درصد از مردم رای بدهند، پزشکیان پیروز انتخابات است

رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس دهم گفت: «مهمترین بخش از برنامه های آقای پزشکیان، گشایش سیاسی در مبادلات اقتصادی است. یعنی سیاست خارجی دولت آقای پزشکیان کاهش تنش های سیاسی است تا از طریق کاهش تنش های سیاسی بتواند گشایش های اقتصادی انجام داد. اولین کاری که آقای پزشکیان شکل خواهد داد، ایجاد یک کارگروه برای پرداختن به ابرچالش های سیاست خارجی به ویژه ابرچالش های هسته ای خواهد بود. البته این موارد به طور گسترده در مناظره ها مورد توجه واقع نشد چرا که مناظره ها با سرعت انجام شد، اما قطعا نوع نگاه طرفین به سیاست خارجی متفاوت است.»

وی افزود: «در سطح جامعه یک ترس جدی نسبت به انتخاب مجدد آقای جلیلی وجود دارد. سیاست خارجی و داخلی که ایشان و طرفدارانشان دنبال می کنند، باعث شده مردمی هم که معمولا رای نمی دهند، به سمت صندوق های رای بیایند. تحلیل های میدانی نشان می داهد امکان افزایش مشارکت به عدد بالای ۵۰ درصد وجود دارد چرا که به طور طبیعی صاحبان صنایع، صاحبان کسب و کار، تجار و بازرگانان و البته طبقه متوسط بسیار نگران هستند چرا که اسم آقای جلیلی با تحریم گره خورده و ایشان یکی از بزرگترین موانع سر راه شکل گیری FATF است. این در حالی است که حدود ۳۰ درصد از پول افرادی که مایل به تجارت خارجی هستند بر اثر همین عدم عضویت در FATF و در مسیر دور زدن تحریم ها از بین می رود. جریان آقای جلیلی به دنبال خودتحریمی است و من معتقدم حتی اگر گرایش های سیاسی باعث نشود، گرایش های اقتصادی باعث می شود بخشی از مردم پای صندوق های رای بیایند. حقیقت این است که بخشی از قدرت با کفش روی فرش های مردم آمده به شکلی که مردمان ایران که مردمانی آزادمنش هستند، از این همه دخالت های اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی به تنگ آمده اند. با وجود همه این شرایط، امکان این که مردم برای رسیدن به بخشی از حداقل حقوق خود رای بدهند کم نیست.»

فلاحت پیشه تاکید کرد: «با حدود ۴۵ الی ۵۰ درصد مشارکت مردم در انتخابات، آقای پزشکیان برنده انتخابات خواهد شد. من معتقدم دولت آقای پزشکیان و حامیان و اطرافیان ایشان دولت سستی نخواهد بود. دولت سست نمی تواند از حقوق قانونی خود برای دفاع از حقوق مردم استفاده کند. دولت سایه، بودجه زیادی را به مملکت تحمیل می کند و به رغم این که آقای جلیلی سعی کرد از پاسخ دادن به این سوال که بودجه دولت سایه از کجا می آید فرار کند، واقعیت این است که موسسه های متعددی شکل گرفته که در راستای منافع ملی عمل نمی کنند و نقش گروه فشار را ایفا می کنند. معتقدم جلیلی بیش از همه مدیون شهید رئیسی است، چون نگذاشت سیاست های داخلی و خارجی ایشان پیش برود. وقتی در قانون دولت سایه در قانون تعریف نشده، شکل گیری دولت سایه جرم است. همفکران آقای جلیلی تلاش کردند به حدی دولت شهید رئیسی را تضعیف کنند، که به جولانگاه خودشان تبدیل شود. آفت این رفتار ها هم به جان مردم افتاد.»

این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : فرارو

اخبار گوناگون در خبر ناب