
آیا مالیات اضافی کارگران به آنها بازگردانده می شود؟
به گزارش سرویس اقتصادی خبر ناب به نقل از خبرآنلاین - مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران از پرداخت مالیات معاف است و به نظر می رسد این معافیت از سال ۱۳۸۷ قابل اجرا باشد اما تا قبل از روزهای میانه بهمن ماهِ ۱۴۰۳، سازمان امور مالیاتی کشور، راضی به پذیرش این واقعیت نبود؛ سال های طولانی از مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران یا به عبارتی مزایای به تبع شغل کارگر، مالیات گرفته می شد.
مردم سالاری در خبری نوشت: جدیدترین رای هیات عمومی دیوان عدالت اداری که نهم مردادماه ۱۴۰۳ صادر شده، برای چندمین بار در سال های اخیر، مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران را از پرداخت مالیات معاف دانسته است.
جزئیات یک رای
در رای دیوان عدالت آمده است که؛ «هر نوع پرداختی تحت عنوان حق، اولاد حق عائله مندی رفاهیاتی مانند ایاب ذهاب، مهدکودک و... که به شاغل پرداخت می شود صرف نظر از اینکه اصولاً در هنگام پرداخت مشغول به فعالیت بوده یا در مرخصی استعلاجی یا استحقاقی و یا نحو آن به سر می برد (بدون این که در قبال میزان کارایی و بهره وری و فعالیت وی باشد) از شمول مالیات حقوق خارج بوده و به عبارتی معاف از شمول مالیات حقوق است».
هیأت عمومی دیوان عدالت اداری، قبل از این تاریخ (نهم مرداد سال جاری) بازهم آرا و دادنامه هایی درباره معافیت از مالیات مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران صادر کرده بود اما سازمان امور مالیاتی، نسبت به اجرای این آرای قانونی اهتمامی نداشت.
براساس آرای مکرر دیوان عدالت، تمام مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران که در ازای انجام کار در ساعات کار پرداخت می شود، از شمول مالیات بر حقوق خارج و سازمان امور مالیاتی باید بعد از کسر این مزایا، نسبت به محاسبه مالیات بر درآمد کارگران اقدام کند. در واقع فقط «مزد ثابت» در کارگاه های فاقد طرح طبقه بندی مشاغل و «مزد مبنا» در کارگاه های واجد طرح طبقه بندی، مشمول دریافت مالیات هستند.
تبصره ۳ ماده ۳۶ قانون کار، مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران مشمول را اینگونه تعریف کرده است: « مزایای رفاهی و انگیزه ای از قبیل کمک هزینه مسکن، خواربار و کمک عائله مندی، پاداش افزایش تولید و سود سالانه جزو مزد ثابت و مزد مبنا محسوب نمی شود». با این حال، تا پیش از این، معافیت مالیاتیِ مزایای رفاهی و انگیزشی رعایت نمی شد.
بازگرداندن مالیات اضافی و بایدهای آن
رویه خلاف قانون سازمان امور مالیاتی و روند اخذ مالیات از مزایای رفاهی و انگیزشی کارگران سال های طولانی ادامه داشت تا اینکه در روزهای میانی بهمن ۱۴۰۳، رئیس سازمان امور مالیاتی به ادارات کل استان ها دستور داد تا اضافه برداشت از حقوق بابت مالیات، مسترد شود.
سیدمحمدهادی سبحانیان طی بخشنامه ای به مدیران کل امور مالیاتی دستور داد تا اضافه پرداختی از حقوق کارکنانِ حقوق بگیر بابت مالیات، بر اساس قانون مالیات های مستقیم برگشت داده شود.
مطابق این بخشنامه، حقوق بگیر باید درخواست خود را به اداره امور مالیاتی محل سکونت خود ارائه کند و مهلت زمانی ارائه درخواست نیز از انقضای تیرماه سال بعد تا پایان همان سال است. ضمناً استرداد مالیات های اضافه برداشت شده، پس از کسرِ بدهی های مالیاتی متقاضی انجام خواهد شد. در صورتی که اداره امور مالیاتی محل سکونت متقاضی، ظرف ۳ ماه از زمان ارائه درخواست از سوی حقوق بگیر اقدام به واریز مبلغ اضافه برداشت شده، به حساب متقاضی نکند، علاوه بر مبلغ محاسبه شده برای بازگشت به حساب فردِ حقوق بگیر، می بایست خسارت هم به متقاضی پرداخت کند.
اما این مبلغ محاسبه شده به ارزش ریالی همان زمان است و بهره یا ترمیم بدهی در دستور کار نیست؛ مثلاً اگر مالیات اضافی اخذ شده در سال ۱۳۸۰، رقم ۵۰ تک تومن بوده، الان بعد از گذشت بیست و چند سال، همان ۵۰ تک تومن به کارگر برگردانده می شود.
«این اصلاً عادلانه نیست»؛ علیرضا خرمی فعال کارگری با بیان این مطلب تصریح می کند که اگر همان زمان این مالیات اضافی از کارگران اخذ نمی شد رقم آن می توانست کمک حال معاش خانواده ی آن ها باشد اما الان آن رقم به چه کار کارگر می آید؟
او پیشنهاد می دهد «برای جلوگیری از ضرر و زیان بیشتر کارگران بهتر است به جای پرداخت ریالی اضافه مالیاتِ مربوط به سال ها و دهه های گذشته، به کارگران سهام بدهند؛ سود این سهام لااقل زیان انباشته سالیان دراز را تا اندازه ای جبران می کند و کار کمی به عدالت نزدیک تر می شود».
به گفته این فعال کارگری، کاهش ارزش مطالبات مالیاتی کارگران در گذر زمان از یکسو و کاغذبازی و بورکراسی شکایت برای بازستانی آن از سوی دیگر، بازگرداندن مالیات اضافی کارگران را بیشتر شبیه یک «امر فورمالیته» کرده است. او تاکید می کند که با این شیوه پرداخت، چیزی دست کارگران را نمی گیرد.
این خبر توسط سایت خبرآنلاین منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.
منبع : خبرآنلاین
ویدیو - شهاب حسینی : برای من خیلی دردناکه ! چرا باید سکانس های سریال آبان را سانسور کنند - مردم به بلوغ اجتماعی رسیده اند این را قبول کنید!
فیلم سکانس وایرال شده از قسمت نهم سریال تاسیان
سفر به ایام قدیم سال 1346؛ بازیگوشی فرحناز پهلوی تو 6 سالگی وسط کاخ نیاوران
پوریا پورسرخ از دلایل انتخابش برای ایفای نقش ژوبین در سریال (وفا) می گوید؛ خیلی خوش شانس بودم
فیلم آواز باشکوه و اصیل استاد علیرضا افتخاری ! - شما فقط تفاوت ها رو ببینید
فیلم کمند امیرسلیمانی:دلم میخواد یه چک بزنم توی گوش زن هایی که دور و بر شوهرم جمع میشن ! - شوهر من سلبریتیه کلی طرفدار داره وقتی میریم یه جا زنا عین مور و ملخ میریزن سر و کله اش !
فیلم روایت احساسی لاله اسکندری از یک خاطره قدیمی!
مروری بر نقش های عاشقانه هوتن شکیبا که در همه آنها باعث دردسر و زحمت معشوق شده - عشق های خانمان سوز هوتن
فیلم آواز باشکوه علیرضا طلیسچی - نور بارون اومد و یادم داد خوند کنسرت به لرزه درآمد !
فیلم آواز باشکوه و معروف افغانستانی توسط نوید محمدزاده و احمد مهران فر ! - آهنگ زیم زیم را حرفه ای خواندند !
روایت بهاره افشاری از عدم حضورش در (جوکر)
فیلم آواز باشکوه دو اسطوره در تالار وحدت ! - حجت اشرف زاده و فاضل جمشیدی همه را به وجد آوردند !
خبر جذاب - ساخت سریال پایتخت 8 با حضور امین حیایی و علی صادقی ! - نعیمه نظام دوست هم هست !
استایل جدید آرمین 2afm دوباره توجه ها را جلب کرد!
عکس سفر در زمان - مراسم ازدواج (فریدون فرخزاد و ترانه سندوزی)؛ سال 1352 ! - فریدون ترنس نبود !
فیلم رحمان و رحیم پایتخت: دغدغه و کار اصلی ما موزیک است، بازیگری سخته شب کاری داره!
وعده وزیر نفت: افزایش تعاملات نفتی با روسیه
هر دولت چه تعداد شغل ایجاد کرد؟ فیاضی پاسخ می دهد
متقاضیان وام مسکن بخوانند - وام 400 میلیونی ابلاغ شد
احتمال انتقال زمان تغییر ساعت کاری ادارات + جزئیات
جدول قیمت جدید کالاهای اساسی؛ از شیطنت در بازار روغن تا لوبیاچیتی کیلویی نیم میلیون!
زمان حراج جدید شمش طلا اعلام شد - اعلام جزئیات
رای مجلس بر علیه منافع ملی
وزیر نفت رقم و جزئیات قراردادهای جدید ایران و روسیه را اعلام کرد
اطلاعیه مهم بانک مرکزی - واریز وجه به این حساب های بانکی ممنوع است!
سایه سنگین برجام روی بورس تهران - اعتماد به بازار سرمایه برگشت
پیش بینی یک اقتصاددان درمورد قیمت دلار تا پایان سال - منتظر سقوط تاریخی قیمت دلار مثل سال 67 باشیم؟
چه کمک هزینه هایی باید به بازنشستگان پرداخت شود؟ + سند