اختلال نخستین ایمپلنت مغزی نورالینک در انسان

اختلال نخستین ایمپلنت مغزی نورالینک در انسان

۲۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۸:۵۸ زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرویس علم و فناوری - نورالینک یک رابط بین مغز و رایانه یا BCI ساخت و اکنون می‌گوید تعدادی از رشته‌ها از مغز بیمار خارج شده‌اند.

به گزارش سرویس علم و فناوری خبر ناب به نقل از فرارو - شرکت استارتاپ متعلق به ایلان ماسک، «نورالینک» دیروز اعلام کرد که بخشی از ایمپلنت مغزی پس از اینکه برای اولین بار در یک بیمار انسانی قرار گرفت، دچار اختلال شد.

به گزارش روزیاتو، نورالینک یک رابط بین مغز و رایانه یا BCI ساخته است که درنهایت می تواند به بیماران فلج کمک کند تا فناوری خارجی را تنها با استفاده از ذهن خود کنترل کنند. سیستم این شرکت که لینک نام دارد، سیگنال های عصبی را با استفاده از ۱۰۲۴ الکترود در ۶۴ رشته که نازک تر از موی انسان هستند، ثبت می کند.

اختلال نخستین ایمپلنت مغزی نورالینک در انسان

ماه ژانویه بود که نورالینک این دستگاه را در یک بیمار ۲۹ ساله به نام «نولاند آرباگ»، برای آزمایش ایمنی آن کاشت. شرکت یک ویدیوی زنده از آرباگ به هنگام استفاده از BCI در ماه مارس پخش کرد و ادعا کرد که جراحی بسیار خوب پیش رفت.

اما در هفته های بعد، طبق گفته نورالینک، تعدادی از رشته ها از مغز آرباگ خارج شدند؛ بنابراین الکترود های موثر کمتری وجود داشت که توانایی شرکت را برای اندازه گیری سرعت و دقت لینک مهار می کرد.

نورالینک فاش نکرد که چه تعداد رشته از بافت جدا شده است. آن ها به عنوان یک راه حل جایگزین، الگوریتم ضبط را تغییر داده و رابط کاربری را بهبود بخشیدند. همچنین برای بهبود تکنیک های ترجمه سیگنال ها به حرکات شاخص تلاش کردند. نورالینک درنظر داشت ایمپلنت را از بین ببرد، اما این مشکل خطر مستقیمی برای ایمنی آرباگ ایجاد نکرده است.

اگرچه برخی رشته ها از بافت مغز آرباگ جدا شدند، نورالینک گفت که او از سیستم BCI این شرکت برای حدود هشت ساعت در روز در طول هفته و اغلب تا ۱۰ ساعت در روز در تعطیلات آخر هفته استفاده می کند.

اختلال نخستین ایمپلنت مغزی نورالینک در انسان

آرباگ نیز اذعان داشت که لینک مانند یک نعمت اضافی است و به او کمک کرده است تا با جهان دوباره ارتباط برقرار کند.

نورالینک تنها شرکتی نیست که درحال ساخت یک سیستم BCI است و این فناوری برای چندین دهه در محیط های دانشگاهی مورد بررسی قرار گرفته است.

این شرکت یک مسیر طولانی از آزمایش های ایمنی و کارایی را پیش رو دارد. تا درنهایت بتواند برای درخواست مجوز از اداره غذا و داروی آمریکا، برای تجاری سازی این فناوری واجد شرایط شود.

این خبر توسط سایت فرارو منتشر شده و خبر ناب صرفا آن را به اشتراک گذاشته است.

منبع : فرارو

اخبار گوناگون در خبر ناب